Η αγάπη για τη μουσική “διδάσκεται”

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, ανακοινώνεται η λειτουργία των παρακάτω Χορωδιακών συνόλων, για παιδιά και ενήλικες.

ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΗΠΙΑΚΗ ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ-ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Γιατί η αγάπη
για τη μουσική «διδάσκεται!»

Α’ τμήμα: ΧΟΡΩΔΙΑ  ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ.
Το τμήμα αυτό λειτουργεί κάθε Σάββατο 11.30 π.μ. με 12 το μεσημέρι και υποδέχεται παιδιά από 2,5 χρόνων έως 5  χρόνων.
Εδώ τα παιδιά, με τραγούδια, κίνηση,  παιχνίδι, εισάγονται στον όμορφο «κόσμο» της μουσικής και μαθαίνουν να αγαπούν τη μουσική.
Στο τμήμα αυτό, γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν  στις μουσικές δραστηριότητες  και μοιράζονται με τα παιδιά τη χαρά των τραγουδιών, μέσα σ’ ένα  ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον,  με γνωστική και συναισθηματική αξία.

Β’ τμήμα: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.
Αυτό το τμήμα λειτουργεί κάθε Σάββατο 6.00 μ.μ. με 6.45 μ.μ. και υποδέχεται νέα μέλη ηλικίας από 6 χρόνων (Α’ Δημοτικού) έως και 11 χρόνων (Στ’ Δημοτικού).
Η συμμετοχή των γονέων στα μαθήματα αυτά, αν και προαιρετική, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική στο να δούμε τη μουσική να λειτουργεί ως «συνδετικός κρίκος της οικογένειας», όποια μορφή κι αν έχει η οικογένεια.  

Γ’ τμήμα: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ)  ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (τμήμα υποδοχής νέων μελών)
Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 8.00 μμ με 8.45 μμ. Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται  μουσικές γνώσεις ή ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες καθώς οι συμμετέχοντες αποκτούν σταδιακά- κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων προβών- τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν στο συναυλιακό τμήμα της Πειραματικής Χορωδίας.
Και τα τρία τμήματα δέχονται νέα μέλη όλο το χρόνο, στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μαντράκι πίσω από το Δημαρχείο. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6976968055 και 22410-27427 (εσωτ. 9  Γραφείο Προέδρου).
Διδασκαλία: Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτωρ μουσικής παιδαγωγικής.