Ναυτικός Όμιλος Ρόδου: Ποδαρικό με αγώνα και βραβεύσεις (φωτορεπορτάζ)

Με ένα  σπουδαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός έκανε ποδαρικό για το 2019 ο Ναυτικός  Όμιλος Ρόδου. Διοργάνωσε με επιτυχία το  προπονητικό CAMP και τον διασυλλογικό αγώνα  ιστιοπλοΐας για σκάφη  LASER 4.7 και OPTIMIST.

Με τη  συμμετοχή τριάντα αθλητών από τρεις Ναυτικούς Ομίλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, Ναυτικός  Όμιλος Σύρου και Ναυτικός Όμιλος Κω  και κάτω από τις οδηγίες των προπονητών, Γεωργίου Χριστοδούλου, Γιάννη Γρυπάρη και Κωνσταντίνας Μανιάτη, τις δύο πρώτες μέρες 2 και 3 Ιανουαρίου έγιναν θεωρητικά μαθήματα στη στεριά και προπόνηση στη θάλασσα.

Τα μαθήματα αφορούσαν την αεροδυναμική και υδροδυναμική του σκάφους, εκκίνηση, τριμάρισμα πανιών, τακτική και στρατηγική, καθώς και την προετοιμασία του αθλητή για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα.

Στη θάλασσα οι συνθήκες τις δύο πρώτες ημέρες ήταν ιδανικές  για τους αθλητές χαμηλού βάρους καθότι  η ένταση του ανέμου δεν   ξεπέρασε  τους 6  κόμβους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αθλητές έμειναν αρκετές ώρες στη θάλασσα και χάρηκαν την προπόνησή τους. 
 


Στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου διεξήχθη το κύπελλο «Εμμ. Ρουσάκης» που οι ιστιοδρομίες ήταν συναρπαστικές λόγω του έντονου ανταγωνισμού που υπήρξε μεταξύ των αθλητών που συμμετείχαν. 
Ο καιρός ήταν άστατος την πρώτη μέρα, 4 Ιανουαρίου, με τον αέρα να έχει αρκετές αλλαγές τόσο στη διεύθυνση όσο και στην ένταση, με αποτέλεσμα η επιτροπή να πραγματοποιήσει μία ιστιοδρομία. 

Τη δεύτερη μέρα η διεύθυνση του ανέμου σταθεροποιήθηκε  και η ένταση ανέβηκε (10-18 knots), με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν τρεις ιστιοδρομίες σε κάθε κλάση. Την τελευταία μέρα,  6 Ιανουαρίου, οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές λόγω  της μεγάλης έντασης του αέρα και δεν πραγματοποιήθηκαν ιστιοδρομίες.

Οι αθλητές αρμάτωσαν τα σκάφη τους για να παρευρεθούν στη τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, που με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε από τον  Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Ρόδου παρουσία του ευσεβούς λαού, των αρχών και πλήθους κόσμου στο  προβλήτα μπροστά στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  
 


Μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε  όπως πάντα, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, παρουσία των αρχών, πλήθους κόσμου και των αθλητών  που αγωνίστηκαν,   η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου στις εγκαταστάσεις του.

Η τελετή λήξης και οι απονομές πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την καθιερωμένη  κοπή της πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου παρουσία των αρχών της πόλης μας και πλήθος κόσμου που προσήλθαν στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Ρόδου.

Απονομές έκαναν οι:  Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μιχάλης Τσουβαλάς, ο Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  Τσοπανάκης Δημήτριος, Μπαριανάκης Μιχάλης, Μπάρδος Χρήστος, Ευστρατίου Χρήστος, ο Τάκης Μιχαηλίδης αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και μέλος της ΔΟΠΑΡ. 
 

 

Η πολιτευτής Μαρία Αγγέλου, ο Γεν. Γραμματέας του ΝΟΡ Αντώνης Γκίκας, το μέλος του ΝΟΡ  Βασιλική Κούκου και οι προπονητές Γιάννης Γρυπάρης του Ν.Ο. Σύρου και η προπονήτρια του Ν.Ο. Κω Κωνσταντίνα Μανιάτη.     

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου ευχαριστεί τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και τον Ναυτικό  Όμιλο Κω που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Επίσης στην επίτευξη  του σκοπού της διοργάνωσης συνέβαλαν τα μέγιστα οι παλαιοί καταξιωμένοι αθλητές του Ν.Ο.Ρ., Καρακιαούρη Μαρία, Μαγκανιώτης  Αναστάσιος, Καρακιαούρης Γιώργος και Φώτη Ευδοκία.