Έκπτωτη θα κηρύξει το ΔΗΛΙΤΑΠ την εταιρεία των υδροπλάνων

Έκπτωτη θα κηρύξει το ΔΗΛΙΤΑΠ την εταιρεία των υδροπλάνων

Έκπτωτη θα κηρύξει το ΔΗΛΙΤΑΠ την εταιρεία των υδροπλάνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 341 ΦΟΡΕΣ

Της Σμαράγδας Μουλιάτη από το patmostimes.gr

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το 2019 την λειτουργία του υδατοδρομίου στην Πάτμο αλλά ζητάμε την επιμήκυνση της σύμβασης από 10 σε 30 χρόνια.

Αυτό ζήτησε η εταιρεία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ για να προχωρήσει στην κατασκευή του υδατοδρομίου όπως γράψαμε σε παλαιότερο δημοσίευμα μας https://www.patmostimes.gr/category/11085-hellenic-seaplanes-30-5.

Το ΔΗΛΙΤΑΠ και ο πρόεδρος του κ. Γρηγόρης Στόικος απευθύνθηκαν στο το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και ο υπουργός απάντησε πως δεν νομιμοποιείται το ΔΗΛΙΤΑΠ να αλλάξει τη σύμβαση από 10 σε 30 χρόνια, την οποία απάντηση κοινοποίησαν στην εταιρεία. Η εταιρεία όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση ακόμα δεν απάντησε τι προτίθεται να κάνει μετά από αυτό.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ (τα μέλη των Λειψών με skype) και επειδή έχει περάσει πολύτιμος χρόνος και από πρώτοι θα γίνουμε έσχατοι, έστω και καθυστερημένα αποφάσισε να πάρει μια γεναία απόφαση. Να κηρύξουν έκπτωτη την εταιρεία διότι ενώ α) έπρεπε να είχε κατασκευάσει το υδατοδρόμιο εντός 9 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης δεν το κατασκεύασε, περιμένοντας την έκδοση του νέου νομοθετικού πλαισίου και β) ζητά τώρα να αυξηθεί ο χρόνος παραχώρησης, από 10 σε 30 χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ και δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος που εισηγήθηκε την έκπτωση την οποία και ενέκριναν ομόφωνα, σε παρόμοια απόφαση της Ζακύνθου, αλλά εισηγήθηκε να προηγηθεί επιστολή στην εταιρεία, δίνοντας της 15νθήμερη προθεσμία να απαντήσει.

Συγκεκριμένα εισηγήθηκε:
"Nα ζητηθεί από την εταιρεία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. η αποστολή εντός 15 ημερών από την έκδοση της, η δήλωση συναίνεσης, προκειμένου η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου Πάτμου να εκδοθεί στο όνομα του ΔΗΛΙΤΑΠ.

Οι επί μέρους εγκρίσεις να επανεκδοθούν στο όνομα του ΔΗΛΙΤΑΠ και η άδεια λειτουργίας του υδατοδρομίου στο όνομα της εταιρείας μέχρι λήξης της άδειας παραχώρησης".

Το μέλος του ΔΗΛΙΤΑΠ Πανάγος Ευγενικός πρότεινε να προχωρήσουν στην έκπτωση της άμεσα για να μη καθυστερήσει η κατασκευή του υδατοδρομίου.

Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του προέδρου του ΔΗΛΙΤΑΠ.

Διαβάστε ακόμη

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους