Στην Κροατία μαθητές του γυμνασίου Γενναδίου

Στην Κροατία μαθητές του γυμνασίου Γενναδίου

Στην Κροατία μαθητές του γυμνασίου Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 581 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων, του ERASMUS+, το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΡΟΔΟΥ επισκέφτηκε την ΚΡΟΑΤΙΑ και συγκεκριμένα το σχολείο SREDNJA SKOLA BAN JOSIP JELACIC στην πόλη ZAPRESIC, από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, για να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος με τίτλο “Raising Responsible Citizens: EU and Environmentally Friendly Young Citizens”.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Κροατία, που είναι και η διοργανώτρια χώρα.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τρεις μαθητές του Λυκείου: την ΚΑΠΑΙ ΓΚΡΕΤΑ, τον ΚΑΣΑΠΙ ΜΑΡΙΟ και την ΜΕΤΑ ΣΑΡΑ της Γ΄ τάξης του ΛΥΚΕΙΟΥ. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κα ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΙΛΛΑ, κ. ΡΑΦΑΗΛ ΣΙΔΕΡΗΣ, κα ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ και κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, τρεις από κάθε χώρα, φιλοξενήθηκαν από τους ΚΡΟΑΤΕΣ συμμαθητές τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με τον ενεργό πολίτη και μαθητή αλλά και το περιβάλλον, την οικολογία και την πολυπολιτισμικότητα.


Συμμετείχαν σε εργαστήρια κεραμικής, ανέπτυξαν εφαρμογές μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, όπως τα QR Codes, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και φιλίες. Παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούσαν την Ελλάδα, τη Ρόδο, το σχολείο, τα μαθήματα Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και τη χρήση ψηφιακών συσκευών. Επίσης επισκέφτηκαν το Zagreb, όπου συμμετείχαν σ’ ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που τους έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πόλη με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Μοναδικές είναι οι εικόνες όλων, από την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο των λιμνών Plitvice, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από το εκπαιδευτικό και το πολιτιστικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν καθώς ενημερώθηκαν για ένα τελείως διαφορετικό σχολικό σύστημα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία. Διαπίστωσαν στην πράξη πώς λειτουργεί το σχολείο αλλά και πως διεξάγεται η μάθηση σε άλλες χώρες. Έγινε ειδική αναφορά στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μαθητών στο σχολικό χώρο σε σχέση με την υποστήριξη του ενεργού πολίτη και την ψηφιακή πολιτότητα.

Από τις 18 έως τις 22 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2019 το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, θα φιλοξενήσει τα άλλα τέσσερα σχολεία που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα και το γυμνάσιο Γενναδίου θα διοργανώσει με τη σειρά του αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Για τις ανάγκες του σχεδίου έχει δημιουργηθεί ανοικτή ομάδα στο Etwinning https://live.etwinning.net/unauthorized και σελίδα στο Facebook
https://www.facebook.com/Raising.Responsible.Citizen.Erasmus.Plus/

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου