Ι. Γαλουζής: Η στήριξη δεν σημαίνει χρίσμα

Ι. Γαλουζής: Η στήριξη δεν σημαίνει χρίσμα

Ι. Γαλουζής: Η στήριξη δεν σημαίνει χρίσμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει τη στήριξή του σε 19 εν ενεργεία δημάρχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να δοκιμαστούν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019, μεταξύ των οποίων και ο Ιωάννης Γαλουζής, το kalymnos-news.gr ζήτησε από το Δήμαρχο Καλυμνίων να τοποθετηθεί στο θέμα.

Ο Ι. Γαλουζής απαντώντας την περασμένη Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019 σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Μπέττυς Μαίλλη, μεταξύ άλλων είπε:

«Διάβασα και εγώ αυτό το δημοσίευμα ότι στα πλαίσια στηρίξεως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει στους Δήμους της περιοχής μας και το δικό μας Δήμο και συγκεκριμένα τη Δημοτική μας Παράταξη και αναφέρει το δικό μου όνομα στην περίπτωση αυτή.

Εγώ χαίρομαι που πράγματι η Κυβέρνηση και ένα κόμμα με το οποίο συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια παίρνει μια τέτοια απόφαση ,να μας δώσει μία στήριξη σε μία Παράταξη που με την πράξη αυτή αναγνωρίζει ότι έχει αρκετά θετικά και έχει προσφέρει σε αυτό τον τόπο. Μεταξύ αυτών καταφέραμε σημαντικά έργα όπως η ΑΕΝ, ένα Πανεπιστήμιο στον τόπο, που αποτελεί ένα προϊόν συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής.

Τώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η στήριξη μας χαροποιεί και είναι καλοδεχούμενη.

Εμείς έχουμε με μία ιδρυτική πράξη που λέει ότι η Παράταξή μας είναι ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Άρα στα πλαίσια αυτά εμείς δεν ξεφεύγουμε από τις Αρχές τις δικές μας. Η στήριξη δεν σημαίνει χρίσμα

Δεν σημαίνει επειδή το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στη φάση αυτή τη δική μας Παράταξη σημαίνει ότι είμαστε επίσημα χρισμένοι και το ξεκαθαρίζουμε γιατί μέσα στην Παράταξη μου υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Παράταξής μας απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Άρα είναι μια κίνηση που έχει γίνει από το 2009 με την ιδρυτική μας διακήρυξη και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις αρχές μας. Στα πλαίσια αυτά τα στελέχη της Παράταξής μου είναι σύμφωνα. Άρα παραμένουμε μία Παράταξη ανεξάρτητη, μία Παράταξη πολυσυλλεκτική, δεχόμαστε ευχαρίστως την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να σημαίνει αυτό ότι αν ερχόταν κάποια άλλη στήριξη από κάποιο άλλο κόμμα το οποίο βέβαια θα συμφωνεί στο πλαίσιο των προγραμματικών μας εξαγγελιών και διακηρύξεων δεν θα απαντούσαμε με τον ίδιο τρόπο.

Πάντως ευχαριστούμε για την απόφαση αυτή το ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη την οποία μας δίνει. Η στήριξη είναι καλοδεχούμενη, όταν μάλιστα αυτή προέρχεται από την Κυβέρνηση με την οποία έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με άριστα αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή