Παύει οριστικά η δίωξη  του πρώην δημάρχου Πάτμου

Της Σμαράγδας Μουλιάτη στο “PatmosTimes”

Το συμβούλιο εφετών Δωδεκανήσου με την υπ αριθμ. 153 /2018 απόφαση του, αποφάνθηκε "να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Δημάρχου κ. Γρηγόρη Καμπόσου και των συγκατηρουμένων δημοτικών συμβούλων Παντελεήμονα Γρύλλη, Εμμανουήλ Δημ. Γρύλλη, Πανάγου Ευγενικού, Σταύρου Καμπόσου, Αντωνίου Γαμπιέρη, Ματθαίου Μελιανού, Αντωνίου Φέγγαρου, Αλέκου Μιχελή, Αναστασίου Κατσαρού, Διαμαντή Τουρτουλή, Νομικής Μαύρου και Αριστείδη Γρύλλη, για απιστία στην υπηρεσία από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ανώτερης συνολικά των 30.000 αλλά και των εκατόν είκοσι χιλιάδων κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος πράξη την οποία φέρεται ότι τέλεσαν κατά το χρονικό διάστημα από το 2003 έως και το έτος 2005 σε βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάτμου". 

Οι κατηγορίες αφορούσαν σε οικονομικές ενισχύσεις της Μονής Πάτμου, συλλόγων και πολιτών.

Να θυμίσουμε, ότι μετά από επιστολή-καταγγελία, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων για την αποδιδόμενη σε αυτούς σε βαθμό κακουργήματος αξιόποινη πράξη, δυνάμει της από 7-11-2017 παραγγελίας του εισαγγελέως Κω προς την ανακρίτρια πλημμελειοδικών Κω, για διενέργεια κύριας ανάκρισης και η κατηγορία που τους αποδόθηκε ήταν ότι στην Πάτμο ενεργώντας άπαντες με πρόθεση,  τέλεσαν με περισσότερες μερικότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος δρώντας από κοινού,  ελάττωσαν εν γνώσει τους την περιουσία του Δήμου Πάτμου που τους ήταν εμπιστευμένη και της οποίας είχαν τη διαχείριση, για να ωφεληθούν τρίτοι όπως ειδικότερα εκτίθεται,  προξενώντας ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σχετικά με την υπόθεση αυτή ο αντιεισαγγελέας εφετών Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Σφέτκος υπέβαλε προς το συμβούλιο εφετών Δωδεκανήσου τη σχετική ποινική δικογραφία χαρακτηρίζοντας, τις πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα,  οι οποίες παραγράφονται μετά την πενταετία και προτείνει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια, το συμβούλιο εφετών Δωδεκανήσου αφού μελέτησε τη δικογραφία υιοθετεί την πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών Δωδεκανήσου και αποφαίνεται να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη εις βάρος των παραπάνω κατηγορουμένων.