Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε ξενοδόχος για φοροδιαφυγή

Σε φυλάκιση 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 74χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής μας, για φοροδιαφυγή ποσού άνω των 500.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τον 74χρονο βάραιναν οι κατηγορίες  της φοροδιαφυγής υπό τη μορφή της απόκρυψης από τα όργανα της φορολογικής διοίκησης φορολογητέων εισοδημάτων από οποιαδήποτε πηγή, παραλείποντας με πρόθεση, την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής φόρου εισοδήματος που υπερβαίνει ανά φορολογικό ή διαχειριστικό έτος τις 150.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 74χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006 (οικονομικό έτος 2007), ο 74χρονος ως πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που είχε να κάνει με ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή οφειλόμενου φόρου εισοδήματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία, με πρόθεση απέκρυψε από τα όργανα της φορολογικής διοίκησης και δη από τη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, ύψους 1.862.917 ευρώ, παραλείποντας να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το οικονομικό έτος 2007.

Ο δε φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα αυτά και δεν κατέβαλε ο κατηγορούμενος, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 540.682 ευρώ, όπως προκύπτει από τον φορολογικό έλεγχο που έχει γίνει.