Τον δήμο Ρόδου καταγγέλλει ο σύλλογος των φαρμακοποιών

Τον δήμο Ρόδου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, αναφορικά με την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης.

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, έχει ξεκινήσει το “ξήλωμα” των πινακίδων έξω από τα φαρμακεία, από εργολάβο, κατόπιν εντολής του δήμου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, αναφέρονται τα εξής:
«Με την ανατολή του 2019 υπήρξε σπουδή του Δήμου να αιφνιδιάσει για ακόμα μία φορά τους φαρμακοποιούς, πληρώνοντας (;) εργολάβο για αποκαθήλωση των πινακίδων που υπάρχουν μπροστά στα φαρμακεία.

Θα μπορούσε προηγουμένως να υπάρξει μια ενημέρωση, έτσι ώστε να μην αναγκάζεται ο φαρμακοποιός να δίνει εξηγήσεις στους πελάτες, οι οποίοι έκπληκτοι αναρωτιούνταν τι συμβαίνει. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πινακίδες τις οποίες αφαιρεί ο Δήμος, είχαν κατασκευαστεί με έξοδα των φαρμακοποιών, οι οποίοι αισθάνονται ότι η αντιμετώπιση που λαμβάνουν από τον Δήμο δεν συνάδει ούτε με την επιστημονική τους οντότητα αλλά ούτε και με την προσφορά τους στον τόπο ως άτομα και ως μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου. 

Ο Δήμος επικαλέστηκε ως άλλοθι ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Οι φαρμακοποιοί θα επανέλθουν στο συγκεκριμένο θέμα της στάθμευσης έξω από τα φαρμακεία, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος τους και είναι βέβαιοι ότι το θέμα αυτό θα λυθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει».