Ροδίτης έκανε βόλτες με  κλεμμένο μοτοποδήλατο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 30χρονο Ροδίτη που πριν μερικούς μήνες είχε συλληφθεί να κυκλοφορεί με κλεμμένο μοτοποδήλατο.

Αν και ο 30χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Αγγέλας Καρακατσάνη, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, και του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος στις 14 Μαΐου 2018 αφαίρεσε από την περιοχή Τσαΐρι – Αεροδρόμιο ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο με το οποίο εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το απόγευμα να κάνει βόλτες στην πόλη της Ρόδου!

Ο 30χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε στην ανάκριση, ως υπότροπο. Μετά την απολογία του ο 30χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.