Κάθειρξη 6 ετών σε Αλβανίδα για τη μεταφορά κοκαΐνης στη Ρόδο

Ένοχη κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η 32χρονη αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής η οποία ήρθε στο νησί μας μεταφέροντας περισσότερο από μισό κιλό κοκαΐνης!

Το δικαστήριο αν και αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για την 32χρονη, της επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η σύλληψη της αλλοδαπής είχε γίνει το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018 λίγη ώρα αφότου αφίχθηκε με πλοίο της γραμμής στη Ρόδο από τον Πειραιά.

Προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και ειδικότερα του Γραφείου Ασφαλείας, στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών ελέγχων που διενεργούν για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, εντόπισαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών την 32χρονη Αλβανίδα και σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε να κατέχει μία (01) χάρτινη συσκευασία που περιείχε δύο (02) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους πεντακοσίων εξήντα γραμμαρίων (560gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και ένα (01) κινητό τηλέφωνο, ενώ η συλληφθείσα προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και την παρέπεμψε στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα η 32χρονη αλλοδαπή είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ωστόσο μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου θα αφεθεί ελεύθερη. Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή της θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.