Στις αγορές ΗΠΑ-Βραζιλίας στοχεύει φέτος η Περιφέρεια

Οι αγορές των ΗΠΑ και της Βραζιλίας είναι η μεγάλη στόχευση της περιφέρειας για τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για διεύρυνση των τουριστικών αγορών που ενδιαφέρουν τα νησιά της.

Η μεν πρώτη αποτελεί στόχο της περιφέρειας τα τελευταία δύο χρόνια και έχει θέσει ήδη τις πρώτες βάσεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας εκεί, με συναντήσεις, επαφές και διάφορες δράσεις, ενώ η δεύτερη είναι μία καινούρια αγορά για τα νησιά που όμως μπορεί να αναπτυχθεί με αξιώσεις.

Οι τουρίστες από την Αμερική θεωρούνται υψηλής εισοδηματικής στάθμης καθώς όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φτάσουν μακριά από τη χώρα τους αφού μπορούν να καλύψουν το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού.

Τα νησιά της περιφέρειας είναι δημοφιλή στη χώρα και λόγω της δυναμικής που παρατηρείται συνεχίζεται η προβολή τους με την παρουσία τους και στις μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι αυτή της έκθεσης NYTTS στη Νέα Υόρκη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Η περιφέρεια όμως στοχεύει και στην κρουαζιέρα από την Αμερική, και για το λόγο αυτό θα δώσει το “παρών” και στην έκθεση κρουαζιέρας που θα γίνει στο Μαϊάμι στις αρχές Απριλίου.

Οι Αμερικάνοι αποτελούν μεγάλο ποσοστό των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια τα οποία επισκέπτονται τη Μεσόγειο και πολλά ελληνικά νησιά, ενώ και οι εταιρίες κρουαζιέρας της χώρας τους επενδύουν πολλά στα ταξίδια αυτά, αφού είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο.

Από την άλλη η έκθεση τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αποτελεί για τα νησιά της περιφέρειας μία νέα αγορά, που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Η έκθεση αυτή (24 έως 26 / 9) θεωρείται το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Λατινικής Αμερικής, απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού πολυτελείας, και πέρσι συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 700 εκθέτες, διεκδικώντας μερίδιο από τον τουρισμό πολυτελείας της Λατινικής Αμερικής και ιδιαίτερα της Βραζιλίας.
 


Άλλωστε τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε επισκεφτεί τη Μύκονο και ο Βραζιλιάνος Πρέσβης στην Ελλάδα Cesario Melantonio Neto, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση από την περιφέρεια ώστε να διαπιστώσει από κοντά το ευρύ φάσμα των συνεργασιών τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις τουρισμού, σειρά έχει η ΜΑΤΚΑ στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το διάστημα από 18 έως 20 Ιανουαρίου, και στην ουσία αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία των νησιών μας στις διοργανώσεις της νέας χρονιά αφού τελικά στην έκθεση της Ουτρέχτης την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχε παρουσία της Ρόδου ή άλλων νησιών, λόγω έκτακτου προβλήματος που παρουσιάστηκε.