Άμεσα πρέπει να καθαριστεί το λιμανάκι των Φανών

Άμεσα πρέπει να καθαριστεί  το λιμανάκι των Φανών

Άμεσα πρέπει να καθαριστεί το λιμανάκι των Φανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Άμεσα αναμένεται να καθαριστεί το λιμανάκι των Φανών το οποίο πάλι έκλεισε τις τελευταίες ημέρες από τα φύκια και μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί μία νέα τεχνική, την ίδια ώρα που το Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) αναμένεται να υλοποιήσει μελέτη με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί σύσκεψη στα γραφεία του Λ.Τ., με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για την περιοχή κ. Αγαπητού Πάλλα. Ο Πρόεδρος της κοινότητας των Φανών, κ. Βασίλης Νικολίτσης, δεν παρευρέθηκε λόγω κάποιων υποχρεώσεων.

Στη σύσκεψη κλήθηκε και ο ιδιώτης που θα ασχοληθεί με τον καθαρισμό του λιμανιού με μία νέα τεχνική η οποία δεν θα κοστίσει πολλά χρήματα ώστε να μπορέσουν, μέσα στις επόμενες ημέρες, να αρχίσουν πάλι να εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες ψαράδες αλλά και οι ερασιτέχνες.

«Νομίζω ότι δρομολογήθηκε το θέμα», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Πάλλας ενώ έκανε γνωστό ότι το λιμάνι των Φανών είναι πλέον νόμιμο βάσει όλων των προϋποθέσεων αφού ήρθε η έγκριση. Όπως είπε, η Διοίκηση του Λ.Τ. είχε έναν προβληματισμό σχετικά με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου ώστε να μη δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα των τελευταίων ετών.

Υπήρξαν δύο προτάσεις σχετικά με το έργο που πρέπει να γίνει εκεί και εκείνο στο οποίο κατέληξαν την περασμένη Δευτέρα είναι ότι δεν πρέπει να συζητούν αλλά να υλοποιούν.

Στη μία πρόταση, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Λ.Τ. εκπόνησαν μία μελέτη στην οποία και θα προχωρήσουν αφού μετά από συζητήσεις που έκαναν με κάποιους ειδικούς, εάν δημοπρατηθεί και υλοποιηθεί το έργο αυτό, θεωρείται ότι το λιμανάκι δεν θα αντιμετωπίζει πλέον αυτά τα προβλήματα. Το κόστος της μελέτης αυτής ανέρχεται στα 900 χιλιάδες ευρώ. Αν δεν μπορέσουν να εντάξουν το έργο σε κάποιο πρόγραμμα, είναι εφικτό να χρηματοδοτηθεί και από ιδίους πόρους διότι με τις εκπτώσεις που δίνουν οι εταιρίες εκτιμάται ότι δεν θα στοιχίσει πάνω από 500-600 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Πάλλας μίλησε, ακόμη, για τη σημασία του έργου αυτού, για την ασφάλεια της περιοχής και των μικρών καραβιών για τα οποία υπάρχει κίνδυνος ελλιμενισμού. Εάν το λιμάνι δεν είναι πλήρως καθαρισμένο ή δεν έχει τοποθετηθεί η σηματοδότηση του λιμανιού ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε περίπτωση κακοκαιρίας να μπουν μέσα κάποια μικρά πλεούμενα, αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Και είπε ο Αντιδήμαρχος:
«Νομίζω ότι είναι πια καιρός να προχωρήσει και να δημοπρατηθεί αυτό το έργο ώστε να σταματήσει και η γκρίνια και η διαμαρτυρία των επαγγελματιών ψαράδων που είναι εκεί. Και νομίζω ότι με την ολοκλήρωση του λιμανιού αυτού θα πρέπει να υπάρχει και μία διαχείριση του χώρου ούτως ώστε να εισπράττονται κάποια χρήματα, να έχει άνθρωπο εκεί και να γίνεται σωστά η διαχείριση του λιμένα».

Χθες το πρωί, τέλος, είχαν ραντεβού με τη Διευθύντρια του Λ.Τ. και τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο για να δουν από κοντά τι πρέπει να γίνει και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ο καθαρισμός ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες ψαράδες.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία