Ηλεκτρονικές κρατήσεις στα εστιατόρια της Ρόδου

Ακόμα και ηλεκτρονικά θα μπορούν να κάνουν κράτηση στα εστιατόρια της Ρόδου οι τουρίστες που θα επισκέπτονται το νησί μας από τη φετινή τουριστική περίοδο. 

Το σωματείο των εστιατόρων αποφάσισε να θέσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία στη διάθεση των τουριστών για να τυγχάνουν ακόμα πιο άμεσης εξυπηρέτησης, και να μπορούν να απολαμβάνουν την τοπική γαστρονομία κάνοντας χρήση της τεχνολογίας.

Τα μέλη του εξέφρασαν ανεπιφύλακτα τη στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή σε λίγους μήνες, καθώς αυτό το διάστημα γίνεται η προετοιμασία ώστε να μπει σε πλήρη λειτουργία, μέσα στο Μάιο.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των εστιατόρων Γιάννης Κλούβας η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί σύντομα θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού, να επιλέγουν όποιο εστιατόριο τους ενδιαφέρει σε κάθε περιοχή, να βλέπουν φωτογραφίες του και να ενημερώνονται για τα φαγητά που προσφέρει. Έτσι θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τη μέρα και την ώρα που επιθυμούν ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής και τη σπατάλη χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν και φωτογραφίες από την… εμπειρία τους στα εστιατόρια, επικοινωνώντας με αυτό τον τρόπο και με άλλους επισκέπτες της πλατφόρμας.

Στην έκθεση του Ισραήλ
Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι το σωματείο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει την τοπική κουζίνα και γαστρονομία, στην αγορά του Ισραήλ στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ.

Η έκθεση θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου και εκεί η περιφέρεια θα έχει παρουσία μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου θα βρεθεί και ο πρόεδρος του σωματείου των εστιατόρων. Ο κλάδος επενδύει πολλά στην αγορά του Ισραήλ καθώς οι τουρίστες από τη χώρα αυτή δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για όσα παραδοσιακά προσφέρει το νησί (ήλιος, θάλασσα, πολιτισμός) αλλά προτιμούν να απολαμβάνουν τη διασκέδαση που παρέχει.

Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη τους προς την ελληνική μουσική, και τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης και ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να περνούν καλά. Μάλιστα ναυλώνονται αεροπλάνα για να μεταφέρουν από το Ισραήλ στην Αθήνα, τουρίστες όλο το χρόνο με σκοπό να επισκεφτούν κέντρα διασκέδασης. Πολλά τέτοια νυχτερινά κέντρα έχουν συχνούς και καλούς πελάτες από το Ισραήλ.

Για το σκοπό αυτό το σωματείο θα διοργανώσει σε αντίστοιχα κέντρα διασκέδασης του Ισραήλ ελληνικές βραδιές, με ορχήστρα που θα ταξιδέψει από τη Ρόδο.