Ροδίτης και Ουκρανή κατηγορούνται ότι μετέφεραν 9 κιλά χασίς

Ένας 23χρονος Ροδίτης και μία 20χρονη Ουκρανή θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για 9 κιλά χασίς που μετέφερε πριν από περίπου ένα χρόνο, η αλλοδαπή στο νησί μας.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ως το άτομο που παρέδωσε στην Ουκρανή τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στο νησί μας, ο οποίος αναζητείται αλλά δεν έχει ωστόσο εντοπιστεί.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε η 20χρονη Ουκρανή.

Σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε να κατέχει δέκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 9.335 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η αλλοδαπή συνελήφθη και εξεταζόμενη από τους λιμενικούς δήλωσε ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο. Έτσι στήθηκε ελεγχόμενη παράδοση και στις 7 Φεβρουαρίου 2018 το μεσημέρι η αλλοδαπή συνάντησε σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου τον 23χρονο και του παρέδωσε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Αμέσως μετά, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν και τον Ροδίτη ο οποίος μαζί με την αλλοδαπή προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν, η 20χρονη αλλοδαπή, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι ήταν η δεύτερη φορά που έκανε μεταφορά ναρκωτικών και πως προέβη στη πράξη της αυτή αναγκασμένη από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια της. Η ίδια είπε πως το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει την οικογένειά της και τίποτε περισσότερο, ενώ επεσήμανε την άριστη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές.

 

 

Από την πλευρά του ο 23χρονος Ροδίτης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος είπε πως δεν γνώριζε κάτι για τα ναρκωτικά (αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση) και πως αυτό που ήξερε ήταν ότι θα μετέφερε την κοπέλα στην Παστίδα.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι είχε την εντύπωση πως ήταν παράνομη στη χώρα μας και πως επρόκειτο η αλλοδαπή να εργαστεί σε κάποιο κατάστημα εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τόσο ο 23χρονος όσο και η 20χρονη κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.