Αγαπητός Πάλλας: Χρειαζόταν να κοπούν  τα δέντρα στον Προφήτη Ηλία

Άμεση ανάγκη κοπής έχρηζαν τα δένδρα που κόπηκαν στον Προφήτη Ηλία καθώς δεν ήταν υγιή ενώ η όλη διαδικασία γίνεται με ειδικές άδειες και υπό επίβλεψη, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Συντονιστής των δημοτικών ενοτήτων Καμείρου-Αταβύρου, Αγαπητός Πάλλας, σε επιστολή του με την οποία απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, η οποία έχει τίτλο «απάντηση σε κακόβουλα δημοσιεύματα για την κοπή δένδρων στον Προφήτη Ηλία», ο κ. Πάλλας αναφέρει ότι περαστικοί από τον Προφήτη Ηλία ισχυρίστηκαν ότι πάνω από εκατό κομμένα δένδρα υπάρχουν αυτή την εποχή εκεί και φωτογραφίζουν τους κορμούς που έχουν απομείνει από την υλοτομία των ξερών και άρρωστων δένδρων τα οποία υποχρεωτικά κόβονται, όπως τονίζει.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι αυτό γίνεται, καταρχήν για την προστασία του δάσους από την εξάπλωση της ασθένειας και κατά δεύτερον με αυτό τον τρόπο καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων των γύρω περιοχών με καυσόξυλα για τη θέρμανση των οικιών τους. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αν αυτά τα, προσβεβλημένα από την ασθένεια, δένδρα δεν κοπούν, θα επέλθει η πτώση τους και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού κάποιου περαστικού.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι δίνονται ειδικές άδειες για ξύλα με συγκεκριμένη κάθε φορά ημερομηνία και τοποθεσία και με την επίβλεψη των δασοφυλάκων της περιοχής. «Υπάρχει η δασική υπηρεσία που ξέρει πολύ καλά να διαχειριστεί το όλο θέμα ορθά», τονίζει ακόμη και συνεχίζει στην επιστολή του αναφέροντας:

«Άρα μιλάμε για όχι υγιή δέντρα αλλά για προσβεβλημένα από ασθένεια τα οποία χρίζουν άμεση ανάγκη κοπής για την προστασία του δάσους αλλά και για να προμηθευτούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών με καυσόξυλα για θέρμανση των οικιών τους τις δύσκολες αυτές μέρες του χειμώνα.

Όλοι μας έχουμε περιβάλλοντική συνείδηση, εξάλλου ακόμη και απ’ τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δεν προκύπτει αλόγιστη κοπή δέντρων, υπάρχει όπως αναφέραμε και παραπάνω σωστός έλεγχος απ’ τη δασική υπηρεσία με βάση τις ειδικές άδειες που δίνονται για ξύλα.
Ας προσέχουμε λοιπόν ο καθένας από εμάς τι δημοσιεύουμε ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση και όχι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Τέλος, προκαλώ αυτούς που βιάστηκαν να κατηγορήσουν για αδιαφορία στο όλο θέμα και τους καλώ να έρθουν να μας υποδείξουν τα υγιή δέντρα που έχουν κοπεί με την παρουσία της δασικής υπηρεσίας και σε εμένα τον ίδιο».