Ανακοίνωση του  δασαρχείου για  την υλοτομία στη Ρόδο

Από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Η Δ/νση Δασών Δωδ/σου, γνωρίζει στους πολίτες της Νήσου Ρόδου ότι μετά την έκδοση της απόφασης για υλοτομία, χορηγούνται υπηρεσιακά σημειώματα από τους δασοφύλακες των περιοχών για υλοτομία ξερών δένδρων κυρίως από δημόσιες εκτάσεις για κάλυψη ατομικών αναγκών των πολιτών (ξύλα για τζάκι) Δυστυχώς τα δένδρα που χρειάζεται να υλοτομηθούν είναι αρκετά, λόγω και της  αύξησης των ξερών δένδρων στα δάση μας.

Στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και αλλού, τα δένδρα που υλοτομούνται είναι ξερά και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν υλοτομήθηκαν όλα κατ’ όπιν αδείας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ανάγκη για υλοτομία προχωρά και σε υγιή δένδρα λόγω καιρικών συνθηκών (πτώσεις δένδρων στο οδικό δίκτυο) ή επειδή έχουν πάρει κλίση και είναι επικίνδυνα.

Παρακαλούμε οι καταγγελίες όπου υπάρχει παράβαση να γίνονται στη Δ/νση Δασών Δωδ/σου και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εντυπωσιασμό. Κάποιοι δασοφύλακες, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών εργάζονται πέραν του ωραρίου τους και σε μη εργάσιμες ημέρες και  η διακίνηση τέτοιων ειδήσεων τους αδικεί”.