Ρόδος: Kαταδικάστηκε επιχειρηματίας για υπόθεση ρευματοκλοπής

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε επιχειρηματία της περιοχής μας ο οποίος κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γιάννη Ρωμαίου, Μανώλη Κουτσούκου και  Φώτη Ρωμαίου αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και  ότι προσπάθησε να άρει συνέπειες των πράξεών του και του επέβαλε την παραπάνω ποινή την οποία και ανέστειλε επί τριετία.

Στην ίδια υπόθεση ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό των ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ παραστάθηκαν οι συνήγοροι κ.κ. Άγγελος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μαυρομάτης και η κα Μουμουτζή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας το χρονικό διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου 2008 έως 1η Ιουνίου 2015 παρενέβη στο μετρητή της επιχείρησής του, παραβιάζοντάς τον. Έτσι όταν αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ διενήργησε έλεγχο τον Ιούνιο του 2015 διαπιστώθηκε ότι ο μετρητής ρεύματος του καταστήματός του είχε «πειραχτεί» και δεν καταγράφονταν τα 2/3 της κατανάλωσης.

Βάσει του κατηγορητηρίου, η αξία της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τους ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ είναι περίπου 534.000 ευρώ συν 57.000 ευρώ ο Φ.Π.Α.