Άναψαν φωτιές στο ΚΙΝΑΛΛ οι δηλώσεις Κρεμαστινού

Άναψαν φωτιές στο  ΚΙΝΑΛΛ οι δηλώσεις Κρεμαστινού

Άναψαν φωτιές στο ΚΙΝΑΛΛ οι δηλώσεις Κρεμαστινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Τριγμούς προκαλεί και στο Κίνημα Αλλαγής η Συμφωνία των Πρεσπών και η κουβέντα που έχει ανοίξει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση. «Θετικός» σε μία κατ' αρχήν ιδεολογική συζήτηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ, εμφανίσθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, προκαλώντας την οργή του συναδέλφου του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που δήλωσε «λυπημένος» και «ντροπιασμένος».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, στη συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο» στους συναδέλφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Βαγγέλη Καραγεώργο, διαπίστωσε πως «έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες», για έναν διάλογο μεταξύ δύο «όμορων χώρων» όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση. Ωστόσο, διευκρίνισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο «πρέπει να επουλωθούν τα τραύματα που υπάρχουν».

Ο πρωθυπουργός, είπε, «νομίζω ότι θα έχει την πρωτοβουλία σε αυτό ... για μία κατ' αρχήν ιδεολογική συζήτηση» και συμπλήρωσε πως «αν προκύψει κάτι, αυτό θα είναι πολύ θετικό».
Εξήγησε πάντως πως το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί άμεσα, «θα το ευχόμουν, αλλά το βλέπω δύσκολο» σχετίζοντας τη δυσκολία με την προεκλογική περίοδο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε πως δεν έχει πει ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω ... όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο Δημ. Κρεμαστινός υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή «έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό Μακεδονία, έχει όμως το μειονέκτημα -παρότι έχει γίνει ρηματική διαβεβαίωση πως η γλώσσα και η εθνότητα κτλ. θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε- ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα».

Όσον αφορά το εσωτερικό του κόμματός του εκτίμησε πως η απόφαση που θα λάβει η ΚΟ θα πρέπει να γίνει «σεβαστή από όλους (...), λέγοντας ότι αυτός που δεν συντάσσεται, «αυτομάτως δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, όποιος κι αν είναι».
Τόνισε μάλιστα ότι αυτό ισχύει και για τον κ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς «είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛΛ ... την απόφαση θα την πάρει η πρόεδρος του κόμματος, η κ. Γεννηματά».

ΟΡΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού δεν ήχησαν καλά στα αυτιά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, απάντησε στα όσα είπε ο κ. Κρεμαστινός.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έγραψε: «Η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν από τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα, αδικούν την προσπάθεια όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, προχώρησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι «εγώ θα πω τα θετικά και τα αρνητικά στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και θα συμφωνήσουμε ώστε να συμπαραταχθούμε. Να μη λέει ο καθείς την άποψή του δημόσια».
Πάντως, ερωτηθείς για πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛΛ, σχολίασε ότι «θα το ήθελα, αλλά στην πράξη το βλέπω αδύνατον».

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»