Μετά τη δολοφονία της Ελένης ο Αλβανός βίασε και άλλη κοπέλα!

Μετά τη δολοφονία της Ελένης ο Αλβανός βίασε και άλλη κοπέλα!

Μετά τη δολοφονία της Ελένης ο Αλβανός βίασε και άλλη κοπέλα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3265 ΦΟΡΕΣ

Ομολόγησε ο συνεργός του, ο οποίος συνελήφθη και πρόκειται να απολογηθεί τη Δευτέρα

Νέα υπόθεση συγκλονίζει από χθες το νησί της Ρόδου. Ο 20χρονος αλλοδαπός που είναι ήδη στη φυλακή για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κατηγορείται ότι μαζί με 23χρονο Ρομά βίασαν, μόλις μερικές ημέρες μετά το φονικό, από κοινού μία 19χρονη κοπέλα (με ειδικές ανάγκες), στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου!

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνες και καταθέσεις που ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας χειρίστηκαν την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα έχει επιβεβαιώσει – εκτός από τη νεαρή κοπέλα- με την απολογία του και ο 23χρονος Ρομά!

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 20χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, την βίασαν αλλά προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.
Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν προχθές βράδυ τον 23χρονο Ρομά ο οποίος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα του καταλογίζονται.

Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 20χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Χθες ο 23χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου (σε βάρος του έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος) και ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από πέντε χρόνια ο 23χρονος είχε συλληφθεί μαζί με τον θείο και τον -τότε- ανήλικο ξάδελφό του για ληστεία σε βάρος 49χρονης.

Δηλώσεις του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη
Η υπόθεση που ανακοινώθηκε επίσημα χθες το μεσημέρι από την Αστυνομία, αποτελεί σημαντική εξέλιξη, αφού ο βιασμός αυτός φέρεται να σημειώθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη!

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη είχε δολοφονηθεί από τους δύο δράστες στην περιοχή Πεύκοι της Ρόδου στις 27 προς 28 Νοεμβρίου. Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο 20χρονος Αλβανός που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος, φέρεται να προέβη και σε νέο βιασμό.

Ο πατέρας της 20χρονης Ελένης Τοπαλούδη μίλησε στο “Newsit.gr” για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρόδο.
«Τι να σχολιάσω; Αν έκανε αυτό που έκανε μετά την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης μου, τι έκανε τόσα χρόνια πριν και ποιος τον συγκάλυπτε; Και το πιο αποτρόπαιο είναι ότι το κορίτσι είναι με ειδικές ανάγκες. Και πόσα άλλα κοριτσάκια μπορεί να έχουν βρεθεί στην ίδια θέση; Εγώ έχω μιλήσει για κύκλωμα. Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και αυτός και κάποιοι άλλοι αλήτες εκεί; Πιθανόν, ο ένας να χρηματοδοτούσε τους άλλους, να είχαν και ναρκωτικά… και όλα αυτά σε βάρος κοριτσιών που πήγαιναν εκεί για να σπουδάσουν ή να δουλέψουν. Το είχα πει ότι θα την πατούσε και κάποιο άλλο κορίτσι, το περιστατικό, δυστυχώς, επιβεβαιώνει όσα είχα πει» είπε ο τραγικός πατέρας.

Αλέξης Κούγιας: «Επιλεκτικές αποκαλύψεις και διαρροές»
Την εξέλιξη αυτή, δηλαδή την εμπλοκή του 20χρονου Αλβανού και σε άλλη υπόθεση βιασμού, σχολίασε με δηλώσεις του στο “Newsit.gr” ο δικηγόρος της οικογένειας της δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, κ. Αλέξης Κούγιας λέγοντας τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω μόνο μια απορία. Αυτές οι αποκαλύψεις, ξαφνικά, εγκληματικών πράξεων, επιλεκτικά, βεβαίως, κατά του ενός εκ των κατηγορουμένων, όπως και οι διαρροές, προηγουμένως, έγιναν επιλεκτικά, εις βάρος του ενός εκ των κατηγορουμένων, δεν ήταν δυνατόν να έχουν γίνει λίγο πριν αυτοί οι δύο κατηγορούμενοι αφαιρέσουν με αυτόν τον εντελώς απάνθρωπο τρόπο τη ζωή της κοπέλας αυτής και οδηγήσουν στην απελπισία την οικογένεια την οποία εκπροσωπώ;» είπε ο κ. Κούγιας

«Γιατί ξαφνικά βλέπω επιλεκτικές διαρροές, ξαφνικά βλέπω αποκαλύψεις και μου κάνει εντύπωση που αυτά δεν έγιναν λίγο πριν, το χρόνο που έγιναν οι πράξεις. Με πολύ σκεπτικισμό παρακολουθώ ορισμένες, θα έλεγα εξελίξεις, που εγώ θέλω να τις βλέπω και από τις δύο όψεις. Από τη μια μεριά, αν είναι αλήθεια, είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύουν την προσωπικότητα ενός εκ των κατηγορουμένων, από την άλλη, δημιουργούν σκεπτικισμό στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ την υπόθεση. Γιατί, μου φαίνεται, ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν μια αγιογραφία εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων» κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη.

Η υπόθεση της ληστείας
Ο 23χρονος Ρομά είχε συλληφθεί στις 12 Μαΐου 2014 κατηγορούμενος μαζί με τον –τότε- ανήλικο ξάδελφο του και τον θείο του για ληστεία σε βάρος 49χρονης η οποία επίσης είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή.

Η σύλληψη των τεσσάρων εμπλεκομένων απογευματινές ώρες στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορούσε τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης, κακόβουλης βλασφημίας και φθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, στις 12 Μαΐου 2014 το πρωί στην πόλη της Ρόδου οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, μετέβησαν στο σπίτι της 49χρονης στο Ροδίνι με αφορμή προσωπικές τους διαφορές και αφού την εξύβρισαν και προκάλεσαν φθορά σε πόρτα, με την απειλή μαχαιριού της απέσπασαν δύο χρυσές αλυσίδες.
Οι τρεις δράστες αναζητήθηκαν από αστυνομικούς και αφού εντοπιστήκαν, εξεταζόμενοι κατήγγειλαν ότι η 49χρονη τους απείλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από έρευνες που έγιναν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι της 49χρονης:
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο (φλόμπερ) το οποίο κατείχε παράνομα
Εννέα (9) φυσίγγια για φλόμπερ και ένας (1) κάλυκας ίδιου τύπου
Ένα (1) στιλέτο-πεταλούδα
Ένα (1) ξύλινο γκλοπ
Ένα (1) πιστόλι replica (απομίμηση).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς