Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστούν δύο Καρπάθιοι

Για διακίνηση ναρκωτικών  θα δικαστούν δύο Καρπάθιοι

Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστούν δύο Καρπάθιοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1007 ΦΟΡΕΣ

Στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν δύο άνδρες ηλικίας 27 και 46 ετών αντίστοιχα που είχαν συλληφθεί στην Κάρπαθο κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί αφορούσε τον 27χρονο και τον 46χρονο που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και οπλοκατοχή, καθώς ο 46χρονος είχε βρεθεί να έχει σπίτι του εκτός από ναρκωτικά και διάφορα ρόπαλα.

Για τους δύο εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2014 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που έκαναν έλεγχο στον 27χρονο ο οποίος βρέθηκε να κατέχει 11 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι την ποσότητα την είχε προμηθευτεί από τον 46χρονο έναντι του ποσού των 50 ευρώ και από αυτήν τη μισή θα κρατούσε για λογαριασμό του και την υπόλοιπη θα την έδινε σε κάποιον γνωστό του.

Ακολούθως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 46χρονου όπου βρήκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 25 γραμμαρίων
• Κατεργασμένη κάνναβη βάρους 14 γραμμαρίων
• Ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 20 εκατοστών
• 500 σπόροι κάνναβης
• 28 αμπούλες με περιεχόμενο του οποίου η χημική σύσταση εξετάζεται
• Ένας τρίφτης κάνναβης
• Ένα μαχαίρι λεπίδα δέκα εκατοστών και ένα μαχαίρι αστερίσκος
• Ρόπαλα «νουτσάκου» και μπέιζμπολ
• Το χρηματικό ποσό των 50 από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα αντικείμενα και τα χρήματα κατασχέθηκαν.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και μεταξύ άλλων δήλωσε πως είναι περιστασιακός χρήστης ναρκωτικών ουσιών όπως επίσης και ο 27χρονος συγκατηγορούμενός του με τον οποίο γνωρίζονταν αρκετά χρόνια.

Επειδή η Κάρπαθος είναι μικρό νησί ο 46χρονος είπε ότι φρόντιζε να προμηθεύεται τις ποσότητες κάνναβης που θα έκανε χρήση, από ημεδαπό ο οποίος επισκέπτονταν το νησί μία φορά το μήνα.

Έτσι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ο 27χρονος επικοινώνησε μαζί του και τον παρακάλεσε να αγοράσει ναρκωτική ουσία από τον ημεδαπό και για τον ίδιο ώστε να μην μαθευτεί στο νησί.
Πράγματι ο 46χρονος είπε ότι προμηθεύτηκε 30 γραμμάρια έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ ναρκωτική ουσία για τον εαυτό του (κάνει χρήση περίπου ένα γραμμάριο την ημέρα) και 11 γραμμάρια έναντι 50 ευρώ για τον 27χρονο.

Ο ίδιος επεσήμανε πως επρόκειτο καθαρά για εξυπηρέτηση και πως σε καμία περίπτωση δεν θα είχε το παραμικρό κέρδος από τη συναλλαγή αυτή.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το ίδιο απόγευμα ο 27χρονος τον επισκέφθηκε σπίτι του και πήρε τη ναρκωτική ουσία δίδοντάς του ακριβώς τα χρήματα που είχε πληρώσει για να την αγοράσει.

Σε ό,τι αφορά το δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 20 εκατοστών που βρέθηκε στο σπίτι του, ο 46χρονος είπε πως το είχε αγοράσει προκειμένου να το καλλιεργήσει για καθαρά προσωπική του χρήση, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και το δενδρύλλιο δεν αναπτύχθηκε ποτέ, ενώ τα 20 χάπια που κατασχέθηκαν δεν ήταν ναρκωτικές ουσίες αλλά μουρουνέλαιο, σύμφωνα και με τη σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Τέλος αναφορικά με την κατηγορία της οπλοκατοχής, το μαχαίρι λεπίδα, τον αστερίσκο και τα εκπαιδευτικά ροπαλάκια, τα οποία κατασχέθηκαν, ο 46χρονος είπε ότι είναι μέρος της συλλογής κειμηλίων, την οποία διατηρεί από τα χρόνια της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνεις τις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο