Ρόδος: Κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα σκυλιά του

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει 55χρονος από τη Λίνδο που κατηγορείται για κακοποίηση των πέντε σκυλιών του.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο 55χρονος κατά της απόφασης που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου πριν από δύο χρόνια, με την οποία και είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Τα σκυλιά είχαν βρεθεί σε περιφραγμένο χώρο κοντά σε σπηλιά στη Λίνδο πριν από τρία χρόνια από τα μέλη του σωματείου «paws & claws animal rescue Rhodes», τα οποία και ενημερώθηκαν από τουρίστα που έκανε βόλτα στην περιοχή.

Όταν μετέβησαν στο σημείο βρήκαν τα πέντε σκυλιά δεμένα και νεκρά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 55χρονος το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2014 έως το Δεκέμβριο του 2015 κακοποιούσε τα πέντε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ιδιοκτησίας του, τα οποία είχε δέσει με αλυσίδες και ήταν νεκρά πάνω από σπηλιά στην περιοχή των Πεύκων της Λίνδου, ενώ στην περιοχή κάτω από τη σπηλιά, υπήρχαν ακαθαρσίες και περιττώματα.
Η δίκη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προσδιορίστηκε να γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2019.