Ρόδος: Ασφαλιστικός σύμβουλος δεν απέδιδε τα χρήματα των συμβολαίων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές Φεβρουαρίου 41χρονος Ροδίτης ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση (ως εντολοδόχος) κατ’ εξακολούθηση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από υπόχρεο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών των διωκτικών αρχών της περιοχής μας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 41χρονου και εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.

Έτσι στις 8 Ιουνίου 2012 το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον 41χρονο, τον συνέλαβαν και την επόμενη μέρα προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται να μην απέδιδε τα χρήματα των συμβολαίων που έκανε στους πελάτες του, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 45 χιλιάδες ευρώ, κατηγορία την οποία και αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου βρέθηκε τον Ιούνιο του 2012 συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Νικήτα Μπόλκα για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος ισχυρίστηκε πως δεν καταχράστηκε τα χρήματα, αντίθετα, τα έδωσε σε πελάτες προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις που είχε η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος, προς αυτούς ως αποζημιώσεις. Το συνολικό ποσό που του καταλογίζεται ανέρχεται περίπου στις 45.000 ευρώ.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, ο 41χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 1500 ευρώ.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 7 Φεβρουαρίου 2019.