Προβλήματα στη Ρόδο απο την ολονύκτια κακοκαιρία

Προβλήματα δημιούργησε η ολονύκτια κακοκαιρία σε ολόκληρο σχεδόν το νησί της Ρόδου. Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις, δημιούργησαν σοβαρή κατολίσθηση στην περιοχή του Μήδια, με αποτέλεσμα μάλιστα να τραυματιστεί οδηγός δικύκλου που διέρχονταν εκείνη την ώρα απο το  σημείο και ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν για μια ακόμη φορά, χαοτική κατάσταση στους δρόμους της Ρόδου αφού για ακόμη μια φορά, οι φωτεινοί σηματοδότες σε κομβικά σημεία βγήκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα πολίτες και διερχόμενοι οδηγοί να κάνουν χρέη.... τροχονόμου!

Χωρίς ρεύμα έμειναν και αρκετές περιοχές του νησιού μας για πολλές ώρες ενώ μάλιστα αυτή την ώρα, υπάρχει κυκλοφοριακό στην είσοδο της πόλης, στις Κάτω Πέτρες, καθώς ο δρόμος απο τη Φανερωμένη προς την περιοχή Μήδια είναι κλειστός εξαιτίας των κατολισθήσεων. Κλειστός είναι και ο δρόμος στη γέφυρα της Κρεμαστής εξαιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης που είχε ως αποτέλεσμα να "φουσκώσουν" τα νερά, με αποτέλεσμα η διέλευση να γίνεται επικίνδυνη.  

Σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται απο το πρωί συνεργεία του δήμου ενώ οι οδηγοί θα πρεπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού τα φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν πέσει και δέντρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ενώ πριν απο λίγο σημειώθηκε πτώση δέντρου στην περιοχή Σαν Φρανσίσκο χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 

 

 

Φωτογραφίες Κώστας Στυλιανού

 

Φωτογραφία Γιάννης Ελενίτσας
Φωτογραφία Γιάννης Ελενίτσας

 

Φωτογραφία Γιάννης Ελενίτσας
Φωτογραφία Γιάννης Ελενίτσας

Βίντεο: Γιάννης Ελενίτσας

 

Χαλαζόπτωση σε Λίνδο και Πεύκους

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην περιοχή της Λίνδου και των Πευκών. Είναι χαρακτηριστικό πώς ακόμη και σήμερα το πρωί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου δεν είχε λιώσει ακόμη τελείως το χαλάζι. 

Επιτροσθέτως στους Πεύκους σημειώθηκαν μικρής κλίμακας κατολισθήσεις.

 


Κατολισθήσεις στο Τσαΐρι

Εξάλλου κατολισθήσεις σημειώθηκαν κατά μήκος του οδικού δικτύου στο Τσαΐρι, χωρίς να προκληθούν περαιτέρω προβλήματα. Ωστόσο συνίσταται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


 


Αποκατάσταση οδικού δικτύου Διμυλιάς - Ελεούσας
Μια από τις περιοχές του νησιού στις οποίες δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ήταν η Διμυλιά και η Ελεούσα, όπου οι κατολισθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διεύλευση των οχημάτων. Ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση του κ. Τάκη Γιορδαμνή από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρόδου, αλλά και του μέλους της ΕΟΠΚ CB Σπύρου Τομάζου, ο συγκεκριμένος δρόμος παραδόθηκε σχετικά γρήγορα πίσω στην κυκλοφορία.

 

 

Παράλληλα αμφότεροι ήταν οι ίδιοι που συνέδραμαν σήμερα στις 5 τα ξημερώματα ώστε να ανοίξει ο δρόμος και στα Πλατάνια, ο οποίος είχε κλήσει λόγω πτώσης δέντρου.