Προς λύση το πρόβλημα ύδρευσης στη Λίνδο

Η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου γνωμοδότησε θετικά για την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του έργου που αφορά στη σύνδεση αγωγού ύδρευσης από τα διυλιστήρια περιοχής Χαράκι Μαλώνας – Ρόδου, έως τις γεωτρήσεις Λίνδου που βρίσκονται στη περιοχή Καλάθου – Ρόδου,προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για επάρκεια νερού.

Έναυσμα για την ανωτέρω θετική γνωμοδότηση, αποτέλεσε το γεγονός ότι στις τουριστικές περιόδους αιχμής των ετών 2016-2017-2018 και κάθε χρόνο, γίνεται εντονότερο το πρόβλημα ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου και γενικότερα όλης της περιοχής που αναπτύσσεται και ειδικά των Πεύκων, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται δυσάρεστες καταστάσεις με μεγάλα παράπονα από τα τουριστικά πρακτορεία και από τους ιδίους τους κατοίκους.

Το ανωτέρω πρόβλημα, έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής, γεγονός που έχει προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να πληρώνουν αποζημιώσεις στους πελάτες τους, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2018, διότι δεν παρέχεται το αυτονόητο.

Από την επόμενη τουριστική σεζόν, αναμένεται να δοθεί λύση στο ανωτέρω θέμα της επάρκειας ύδρευσης των Πεύκων, ειδάλλως οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες θα προβούν σε μηνυτήριες αναφορές, για απόδοση ευθυνών στους αρμόδιους φορείς. Συνεπώς, η λύση που προτάθηκε είναι ο σχεδιασμός παροχής ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Λίνδου με σύνδεση παροχής ύδρευσης από τα διυλιστήρια του φράγματος περιοχή «ΧΑΡΑΚΙ» με τις γεωτρήσεις στη περιοχή της Καλάθου, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αφορούν στην επάρκεια νερού. Τέλος, επισημάνθηκε το γεγονός ότι η πλειονότητα των γεωτρήσεων της περιοχής είναι υφάλμυρες και λόγω της λειψυδρίας, οι περισσότερες αρχίζουν να στερεύουν.         

(Πηγή: tornosnews.gr)