Η γιορτή του συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων

Η γιορτή του συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων

Η γιορτή του συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 741 ΦΟΡΕΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 η εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων στο πλοίο Blue Star “Διαγόρας”, στο λιμάνι του Πειραιά. Ήταν μία πραγματικά όμορφη γιορτή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συντοπίτες μας καθώς και συμπατριώτες από τα Δωδεκάνησα, γεμίζοντας ασφυκτικά την καλαίσθητη αίθουσα του πλοίου. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη συμμετοχή των αδελφών μας από την Κάσο.

Τη γιορτή μας παιάνισε εξαιρετικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Λυκούδη, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο εορταστικό ηχόχρωμα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε πλήρες μενού με γευστικά εδέσματα ενώ μέσα από τη λαχειοφόρο αγορά δόθηκαν όμορφα δώρα σε 65 τυχερούς!


Το παιδικό συγκρότημα της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» συγκίνησε το κοινό τραγουδώντας καρπάθικα κάλαντα και τραγούδια, πλαισιωμένο από παιδιά και νέους από τα υπόλοιπα χωριά της Καρπάθου, ενώ ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με το χορευτικό του συγκρότημα! Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε, όπως πάντα, ο ταμίας του ΔΣ του ΣΑΚ κ. Γιώργος Αναστασιάδης.


Το φλουρί, προσφορά της εταιρείας Λαλαούνη, κέρδισε η κα Τζένη Κρεμαστινού, Ιατρός, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, σύζυγος του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού Δωδεκανήσου Καθηγητού κ. Δημήτρη Κρεμαστινού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν 4 γυναίκες της Καρπάθου οι οποίες με το έργο τους, η καθεμιά στον τομέα της, έχουν τιμήσει το νησί μας και έχουν προσφέρει πολλά στην Καρπαθιακή Παροικία.

Αλφαβητικά:
- Η κυρία Καλλιρρόη Γ. Γεωργίου-Μανωλάκη, εκδότρια της Εφημερίδας «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ» για τη συμβολή της στην ενημέρωση των Καρπαθίων και τη μακρόχρονη προβολή της Καρπάθου. Την κα Γεωργίου-Μανωλάκη προσφώνησε η Εκπαιδευτικός και Λογοτέχνιδα κα Σοφία Παράσχου-Χατζηδημητρίου.
- Η κυρία Λη Μηναΐδη, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς (OWHC) για τη εν γένει συμβολή της στη διεθνή προβολή της Ελλάδας και των Δωδεκανήσων. Την κα Μηναΐδη προσφώνησε η Υπεύθυνη Ενημέρωσης, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας & Κοινωνικής Δικτύωσης του ΣΑΚ κα Καλλιόπη Χατζηδάκη.
- Η κυρία Φωτεινή Παζαρτζή, Καθηγήτρια Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αναγνώριση του επιστημονικού της έργου. Την κα Παζαρτζή προσφώνησε η κυρία Μαρία Πιπέρη, Ακτινοθεραπεύτρια.
- Η κυρία Φραγκίσκη Σταυράκη, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων, Λογοτέχνιδα και Φιλόλογος, για τη μεγάλη προσφορά της στην Καρπαθιακή Παροικία. Την κα Σταυράκη προσφώνησε το Μέλος Δ.Σ. του ΣΑΚ και Έφορος Καρπαθιακής Εστίας κα Ειρήνη Μίτσελ.


Ο Πρόεδρος του ΣΑΚ Καθηγητής κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός εξήρε στο χαιρετισμό του την πολυπληθή παρουσία των Καρπαθίων και συμπατριωτών Δωδεκανησίων στη γιορτή, την αναγκαιότητα ανταλλαγής ευχών στις αρχές κάθε χρόνου μέσα σε μία ζεστή πατριωτική ατμόσφαιρα, τη σπουδαιότητα συμμετοχής στις παγκαρπαθιακές εκδηλώσεις του ΣΑΚ οι οποίες ενισχύουν τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Καρπαθιακής Παροικίας, καθώς και τη συμβολή όλων των μελών του ΔΣ του ΣΑΚ στη διοργάνωση, την παρουσίαση (κ. Κοσμάς Σακέλλης, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΑΚ, κα Πένυ Νικητιάδου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών του ΣΑΚ και κα Καλλιόπη Χατζηδάκη, Υπεύθυνη Ενημέρωσης, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας & Κοινωνικής Δικτύωσης του ΣΑΚ) και τη συλλογή των δώρων για τη λαχειοφόρο αγορά.

H γιορτή ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με τραγούδια και χορούς της Καρπάθου με τους χορευτές να παρασύρουν στο κέφι όλους τους παρευρισκόμενους!

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion