Οι συνταξιούχοι του δημοσίου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους στη Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, στο ξενοδοχείο Πλάζα. Η προσέλευση των μελών συνταξιούχων ήταν μεγάλη.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα Παραδοσιακά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που έψαλαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ.κ. Κύριλλος. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, έκανε  έναν μικρό απολογισμό της δράσης του Συνδέσμου, αναφέροντας τα παρακάτω:  

«Ο Συνταξιούχος πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης.Κρατά όρθια την κοινωνία, αφού από την πετσοκομμένη σύνταξή του συντηρεί τα άνεργα παιδιά του και δίνει χαρτζιλίκι στα εγγόνια του.

 Τα Ανώτατα Δικαστήρια κήρυξαν τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις παράνομες.  Ο Σύλλογός μας, εξυπηρέτησε όλο αυτό το διάστημα τους συνταξιούχους με έντυπες αιτήσεις για την επιστροφή των αναδρομικών, τις οποίες συγκέντρωσε και προχώρησε στις αρμόδιες Υπηρεσίες Ε.Φ.Κ.Α. και Γ.Λ.Κ.. Σύμφωνα με τον νόμο 3068 άρθρο 1 έπρεπε οι Υπηρεσίες αυτές να συμμορφώνονταν με τις δικαστικές αποφάσεις.
 

 

Όμως σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο.Καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα προσφύγουμε με αγωγές για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, τα χρήματα δηλαδή που μας κράτησαν παράνομα.Θα περιμένουμε μέχρι 25-26 Ιανουαρίου την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα δώρα κ.τ.λ. και στη συνέχεια θα σας ενημερώσουμε για τις προσφυγές καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Τα Γραφεία μας εκείνες τις ημέρες θα είναι ανοικτά και τις πρωινές ώρες για να εξυπηρετηθείτε.

Επίσης θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση. Πριν από ένα μήνα περίπου δημοσιεύτηκε στον έντυπο τύπο και στο Διαδίκτυο ότι δημιουργείται ένας νέος Σύλλογος συνταξιούχων, οι ¨Ελεύθεροι πολίτες¨ και καλεί όλους τους συνταξιούχους  απ΄όπου και αν προέρχονται να γίνουν μέλη του.
 


Όμως ο Σύλλογος αυτός δεν ανήκει σε καμμιά Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων και θα πρέπει οι συνταξιούχοι να μην παρασύρονται από δήθεν σωτήρες και μεγάλους συνδικαλιστές. Υπάρχουν Σύλλογοι όπως των Δημοσίων Υπαλλήλων, του ΙΚΑ, του ΟΤΕ , των Στρατιωτικών, όπου ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί και να  ενημερωθεί επίσημα. Εμείς δεν θέλουμε διάσπαση αλλά μόνο ενότητα.»                  

Στη συνέχεια δόθησαν τιμητικές πλακέτες για την κοινωνική τους προσφορά, στους συνταξιούχους που έγιναν μέλη του Συνδέσμου μέσα στο έτος 2018. Επίσης τιμήθηκαν η κοινωνική λειτουργός κ.Καδή Χριστίνα  και η ψυχολόγος κ.Λούλα Ρούμπη, δύο στελέχη του επιστημονικού προσωπικού της «Πανάκεια», για την υλοποίηση του πρώτου κύκλου του προγράμματος εξάσκησης της μνήμης  

 Τα ονόματα των συνταξιούχων που τιμήθηκαν από το Σύνδεσμο, είναι τα παρακάτω:
Γαλατάς Βασίλειος
Γρίβα Αλεξάνδρα
Ελένης Αντώνιος
Θεοχάρη Ελένη

Καμπερίδη-Διακολουκά Ευτυχία
Καραολάνη Παρασκευή
Κοσκινά Μαρίνα
Λουλουδάκη Φωτεινή
Μανωλά-Κολεγιάννη Αγγελική
Μπαλάνος Ιωάννης

Παπαδοπούλου Κορνηλία
Παπανικήτα-Φωτάκη Καλλιόπη
Παπασάββα-Παυλίδου Καλλιόπη
Συρόγλου  Καλλιρρόη
Τζιαμπάνου  Σπυριδούλα
Χατζηχριστοδούλου  Γεώργιος
 


Στη συνέχεια, το μέλος του Δ.Σ. κ. Ελένη Κοκκίνου-Κορναροπούλου παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα μίλησε για τα τμήματα απασχόλησης των μελών του Συνδέσμου. Ανέφερε ότι στα γραφεία του Συνδέσμου, οδός Σόφιας 2, λειτουργούν: τμήμα ενδυνάμωσης της μνήμης με το πρόγραμμα της «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» κάθε Πέμπτη 11-12, τμήμα δημιουργικής απασχόλησης με το πρόγραμμα του «ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» καθώς και τμήμα παραδοσιακών χορών κάθε Τρίτη 6-7 το απόγευμα.

Το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης παρουσίασε η κ. Μαίρη Γεωργιάδου, μέλος του Δ.Σ., η οποία ανέφερε ότι τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία του Συνδέσμου κάθε Πέμπτη 12-1  από την κ.Θαρρενού Νίνα. Προέτρεψε δε τους παρισταμένους,  να θαυμάσουν τα έργα χειροτεχνίας των μελών του τμήματος, τα οποία ήσαν εκτεθειμένα στην είσοδο της αίθουσας της εκδήλωσης.

Τέλος, τα μέλη του τμήματος παραδοσιακών χορών, με χοροδιδάσκαλο την εκπαιδευτικό κ.Ειρήνη Χατζηφούντα,  απέδωσαν με χάρη  παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάνου, η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Ρία Φιλιππάκη, το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/σου κ.Κων/νος Γλεντής, ο πρώην Νομίατρος κ. Παντελής Διακογεωργίου, ο πρώην Διευθυντής Β/μιας Εκπαίδευσης κ.Απόστολος Μαρίνος, η συγγραφέας κ. Καίτη Καπαδάκη  και πολλοί φίλοι των μελών του Συνδέσμου.