Διαφωνεί το ΚΚΕ με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαφωνεί το ΚΚΕ με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαφωνεί το ΚΚΕ με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

«Επαίσχυντη» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών το ΚΚΕ, το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα την καταψηφίσει και αύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ημέρα που έρχεται για κύρωση στη Βουλή, διοργανώνει συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις και σχετική εκδήλωση στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η τομεακή επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου του Κόμματος, ο Γραμματέας της, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ανέλυσε τη στάση του ΚΚΕ λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή «είναι το προϊόν της ωμής παρέμβασης των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, με εκβιασμούς και πηγαινέλα αξιωματούχων, για να προωθήσουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Αυτό είναι που πρέπει να ανησυχήσει το λαό μας» και κάλεσε τους πολίτες να προβληματιστούν.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, λοιπόν, πρόκειται για μια συμφωνία που γίνεται στην κυριολεξία κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που έχει στόχο την αναχαίτιση της επιρροής της Ρωσίας και άλλων ανταγωνιστικών χωρών στα Βαλκάνια, μέσω της λεγόμενης διαδικασίας της «Ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» όπως την αποκαλούν. Η εξασφάλιση δηλαδή της ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η αντιπαράθεση εδώ και αρκετούς μήνες για το ονοματολογικό, είναι για να συγκαλύψει επιμελώς την ουσιαστική συμφωνία όλων των αστικών συστημικών πολιτικών δυνάμεων οι οποίες στηρίζουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους με αντάλλαγμα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, την εξασφάλιση ηγεμονικής θέσης της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή όπως οι ίδιοι ομολογούν, τονίζει ακόμη.

Επίσης, δίχως διάθεση να τσουβαλιάσουν τον κόσμο που συμμετέχει στα συλλαλητήρια, το ΚΚΕ πιστεύει ότι στην ίδια ρότα κινούνται και οι κάθε είδους εθνικιστικές κραυγές, με τα διάφορα εθνικιστικά και φασιστικά μορφώματα να δίνουν τον τόνο στα συλλαλητήρια.

Ανέφερε, στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος:
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που έχουν όλα ανεξαιρέτως το ΝΑΤΟ «κορώνα στο κεφάλι τους», ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή και η βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς του, εξασφαλίζουν στην Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ωστόσο αυτούς τους ισχυρισμούς τους διαψεύδει η ίδια η ζωή.

Τίποτα δεν εμπόδισε τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Αλβανία να έχει προκλητικές διεκδικήσεις απέναντι και στην Ελλάδα. Αντίθετα η προοπτική της μεγάλης Αλβανίας, που είναι ήδη σε εξέλιξη με την επικείμενη προσάρτηση του Κοσσόβου στηρίζεται από το ΝΑΤΟ.

Τίποτα δεν εμπόδισε τις τουρκικές διεκδικήσεις και την προκλητικότητα στο Αιγαίο. Ο ίδιος ο σημερινός υπουργός άμυνας, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, σε δηλώσεις του ομολόγησε ότι σε περίπτωση επεισοδίου, βοήθεια δεν θα πρέπει να περιμένουμε από κανένα, θα είμαστε μόνοι μας!».

Την Πέμπτη, λοιπόν, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή η συμφωνία, το ΚΚΕ καλεί σε συλλαλητήρια με αυτό το περιεχόμενο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στη Ρόδο οργανώνουν εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Η συμφωνία των Πρεσπών, ο ρόλος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, οι θέσεις του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Ελισσαίο Βαγενά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Πλάζα στις 7.00μμ την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο