Πυρετώδεις διεργασίες στα “στρατόπεδα” των υποψήφιων δημάρχων

Πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στα “στρατόπεδα” των υποψήφιων δημάρχων Ρόδου, τα οποία έχουν ήδη καθορίσει τη στρατηγική τους, για το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Η μάχη πάντως στον δήμο της Ρόδου δίνεται και με την προοπτική του δεύτερου γύρου, που θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει, λόγω του ότι ήδη οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανέρχονται σε πέντε, χωρίς να αποκλείεται ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός τους.

Προφανώς και για τον λόγο αυτό, τα επιτελεία έχουν επιλέξει να μην ανεβάσουν τους τόνους αντιπαράθεσης, επιδιώκοντας να υπάρξουν συμμαχίες για τον δεύτερο γύρο, όπου θα κριθεί  το ποιος θα είναι δήμαρχος.

Γενικώς πάντως υπάρχει έντονη κινητικότητα και διεργασίες, που αναμένεται ότι θα ενταθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε όλα τα επίπεδα. 
Για ευνόητους λόγους, όλοι οι υποψήφιοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους και πιθανόν να υπάρξουν εκπλήξεις στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Στο “στρατόπεδο” του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, για το αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι έχουν φύγει αρκετά στελέχη που είχαν συμπαραταχθεί με τον κ. Χατζηδιάκο στις προηγούμενες εκλογές, συνεργάτες του δημάρχου, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον συνδυασμό.
Όπως υποστηρίζουν, ήδη ο συνδυασμός έχει ενισχυθεί με νέα στελέχη και γενικά δηλώνουν ότι υπάρχει ετοιμότητα για τη μάχη των εκλογών.

Στον συνδυασμό του κ. Αντώνη Καμπουράκη υπάρχει έντονη κινητικότητα και εμφανές κλίμα αισιοδοξίας για τη δυναμική που έχει ήδη αποκτηθεί, αφού στο πλευρό του κ. Καμπουράκη, έχουν συστρατευθεί πολλά στελέχη (παλιά και νέα) που κάνουν τη διαφορά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται. Στη φάση αυτή, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου στο Ροδίνι, που αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα δυναμική και μαζική.

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και γενικώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας.
Θα είναι μια συγκέντρωση που θα αφήσει εποχή, υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Καμπουράκη.
Ιδιαίτερη δραστηριότητα επιδεικνύει και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης, που κρατάει χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του και τα στελέχη που τον πλαισιώνουν.

Στο “στρατόπεδο” Καρίκη, παρά το γεγονός ότι έχουν αποστασιοποιηθεί αρκετά στελέχη (σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές) έχουν συμπαραταχθεί νέα πρόσωπα.
Ήδη έχουμε ισχυρό συνδυασμό, δηλώνει συνεργάτης του κ. Καρίκη, που θεωρεί δεδομένο ότι θα βρίσκεται στον 2ο γύρο της αναμέτρησης.
Παρά τις “τρικλοποδιές” που δεχόμαστε, λέει ο ίδιος συνεργάτης, προχωρούμε στις εκλογές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

Συνεχείς διεργασίες υπάρχουν και στο στρατόπεδο του κ. Δημήτρη Κρητικού, ο οποίος κινείται αρκετά δραστήρια με την ομάδα των συνεργατών του. «Η αποδοχή του κόσμου στον συνδυασμό μας μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε», υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Κρητικός, που είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. 
Ήδη ο κορμός του συνδυασμού είναι έτοιμος και καθημερινά ενισχύεται από νέα στελέχη, διαβεβαιώνουν συνεργάτες του.

Την προεκλογική του δραστηριότητα έχει ήδη ξεκινήσει και ο συνδυασμός της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του ΚΚΕ, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Τάκη Πότσο. Υπάρχει σχετική ετοιμότητα και ήδη αναπτύσσεται προεκλογική δραστηριότητα, με στόχο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές. 

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;
Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι οι 5 υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ήδη αρκετοί, φημολογείται εντόνως ότι θα υπάρχει και έκτος υποψήφιος δήμαρχος!
Ακούγεται συγκεκριμένα ότι γίνονται διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά οι αποφάσεις μέχρι τώρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.