Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων Μεταφραστών

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου - ΔΟΠΑΡ ξεκίνησε δυναμικά το 2019 πραγματοποιώντας μια σειρά δράσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς με την αγαπημένη συγγραφέα, νηπιαγωγό Med και χορογράφο Μαριλένα Καββαδά σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα ΟΜΕΡ Ρόδου της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής και τις εκδόσεις Διάπλους.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου η συγγραφέας επισκέφτηκε το 10ο Νηπιαγωγείο Πόλεως Ρόδου και το 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού της «Το κρυφτό της χαράς» από τη συγγραφέα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ροδίνι». Εκεί, εκατοντάδες παιδιά ταξίδεψαν παρέα με τους πέντε ήρωες του βιβλίου και συμμετείχαν ενεργά στην αφήγησή του γεμίζοντας το χώρο με τις φωνές και το παιχνίδι τους.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. έγινε με εισηγήτρια τη Μαριλένα Καββαδά το προγραμματισμένο βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών, που είχε ως αντικείμενο προτεινόμενες δραστηριότητες στην τάξη με αφορμή ένα παιδικό βιβλίο.

Για την υποδειγματική παρουσίαση η κ. Καββαδά χρησιμοποίησε το εικονοβιβλίο της «Μπλουμ! Ταξιδάκι με λέξεις, νότες και εικόνες».
Με το σεμινάριο αυτό η συγγραφέας κατάφερε να μεταδώσει μεγάλο μέρος των γνώσεων και της πείρας που έχει αποκτήσει ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εκπαιδευτικός, χορογράφος και διοργανώτρια εκδηλώσεων για παιδιά, στους νηπιαγωγούς, δασκάλους και φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Με αυτόν τον τρόπο, το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. δίνει το στίγμα του για το νέο έτος, συνεχίζοντας αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, το ενεργό δηλαδή ενδιαφέρον του για την προώθηση τις φιλαναγνωσίας στα σχολεία από τις μικρές ηλικίες, καθώς και για τη σχετική κατάρτιση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Η αθρόα συμμετοχή παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών στο διήμερο αυτό δράσεων και η έκδηλη ικανοποίησή τους αποτελούν το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλει το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. στην ανάδειξη του παιδικού βιβλίου και της λογοτεχνίας στη Ρόδο.
Ευχαριστούμε το Χρήστο Μυστιλιάδη και τον John Markantonis για την κάλυψη της εκδήλωσης καθώς και το χορηγό Ροδιακό Κατάλυμα Κούκος.