Απολογισμός πεπραγμένων και βραβεύσεις από τον πρόεδρος των Μασσάρων, Σπύρο Καλούδη

Τον απολογισμό των πεπραγμένων του για τα τελευταία εννιά χρόνια που υπηρετεί την Δημοτική Κοινότητα Μασσάρων ως πρόεδρός της, έκανε το περασμένο Σάββατο ο κ. Σπύρος Καλούδης.

 Παράλληλα βράβευσε όλους εκείνους που υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες στην υλοποίηση του έργου του, μεταξύ των οποίων ο σημερινός δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο τέως δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
 
Αν και τα παραπάνω θα μπορούσαν να μοιάζουν ως αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον κ. Καλούδη, εκείνος απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα διεκδικήσει και τρίτη συνεχόμενη θητεία ως εκλεγμένος πρόεδρος της Κοινότητας Μασσάρων, δείχνοντας ότι παραμένει ακόμη αναποφάσιστος.

Αρχικά ανέλυσε ποιο ήταν και είναι το όραμά του για τα Μάσσαρι, ώστε να γίνουν ένας πιο ελκυστικός και όμορφος προορισμός, ευχαριστώντας όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του, συνοψίζοντας τον απολογισμό του σε μια και μόνο λέξη: «προσπαθήσαμε»!
 


Θέλοντας προφανώς να τονίσει ότι μπορεί να μην λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια.  Πρόσθεσε μάλιστα στα λεγόμενά του, απευθυνόμενος προς τους πολίτες που βρέθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού και Γυμνασίου Μασσάρων, ότι «καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του τόπου, είστε εσείς οι πολίτες, με τη συμμετοχή σας και τις επιλογές σας»… θολώνοντας ακόμη περισσότερο το τοπίο αναφορικά με τις προθέσεις του.

Η ευχή στον δήμαρχο και η… απάντηση
 Εντούτοις όταν σε αποστροφή του λόγου του ευχήθηκε στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο να είναι ο… επόμενος δήμαρχος της Ρόδου και να προσπαθήσει να λύσει σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο τα προβλήματα που υπάρχουν, εκείνος τον διέκοψε και του επεσήμανε λακωνικά και κατηγορηματικά ότι «θα είμαστε»!
 


Νέος παραλιακός δρόμος  έως την Κάλαθο
 Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο σημείο όπου αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, στο όραμά του για το μέλλον των Μασσάρων και σε αυτά που θα πρέπει να γίνουν ακόμη για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την διάνοιξη νέου παραλιακού δρόμου έως την Κάλαθο, αλλά και την ασφαλτόστρωση από τον κόμβο επί της εθνικής οδού έως την παραλία.

Ευχαρίστησε και όσους τον…  πολέμησαν
 Στις ευχαριστίες του ο κ. Καλούδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, τους δημάρχους, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και τους φίλους για την στήριξη και κατανόηση.

Ευχαριστώ ακόμη και εκείνους που με… πολέμησαν, γιατί με έκαναν πεισματάρη και ακόμη πιο δυνατό»!
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι «οι στόχοι επιτυγχάνονται μόνο μέσα από την ομαδικότητα και πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας φορέων και πολιτών».
 


Οι τιμητικές βραβεύσεις
Τιμητική πλακέτα σε όσους έχουν προσφέρει διαχρονικά στον τόπο, απένειμε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μασσάρων. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν ο νυν δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και ο τέως δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Γρηγόρης Ρουμάνης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής, Παναγιώτης Μαστροσαββάκης (πρόεδρος πολιτιστικού), Ευαγγελία Αβδελλή (πρόεδρος γυναικών), Στέφανος Παπαστεφάνου (πρόεδρος αθλητικού) και Τσαμπίκος Σπανός (πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Μασσάρων – Μαλώνας).

Επίσης τιμήθηκαν ο γιατρός Τσαμπίκος Πέτας ως εκπρόσωπος των επιστημόνων του χωριού, ο ιερέας π. Χρυσόστομος Παπαλέξης και οι ιεροψάλτες Τσαμπίκος Σκούμπρος και Γιάννης Ζερβός για την πολυετή προσφορά τους στην ενορία.  

Τέλος δεν ξέχασε τους αφανείς ήρωες, εκείνους που στέκονται καθημερινά αρωγοί στο έργο του. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και άμεσους συνεργάτες του Φωτεινή Λαμπριανού, Γιώργο Σταυρούλη, Συμεών Ξύπα, Θεοδόση Παπαγεωργίου, Φώτη Κανιώτη, Νίκο Αρτεμάκη και Νίκο Ντίλη.