Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους βιασμούς στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους βιασμούς στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλους βιασμούς στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9604 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζονται να καταθέσουν δύο ακόμα κοπέλες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, οι οποίες εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν αναφορικά και με άλλες περιπτώσεις βιασμών ή απόπειρας βιασμού στο νησί μας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν συσχετίζονται με αυτές που ήδη έχουν αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Ρόδου, στα χέρια της οποίας βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού της 19χρονης ΑμΕΑ από τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής (ο τελευταίος κατηγορείται και για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη), φέρεται να έχει λάβει κάποιες πληροφορίες σχετικά με δύο ακόμη κοπέλες οι οποίες έχουν εκφράσει την επιθυμία να προσέλθουν και να δώσουν καταθέσεις.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις της και η δικηγόρος της 19χρονης ΑμΕΑ, Μαρία Κρικοπούλου, η οποία μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Μαζί σου», είπε:

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, είναι άλλα δύο περιστατικά, που αναμένεται άμεσα να καταθέσουν».
Όπως είναι γνωστό, η κα. Κρικοπούλου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του βιασμού της 19χρονης κοπέλας, εκπροσωπώντας τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της.

Η ίδια, θα αιτηθεί επίσης από το δικαστήριο τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την 19χρονη κοπέλα από επιστήμονες που θα διοριστούν από την ανακρίτρια Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια των όσων καταγγέλλει η νεαρή κοπέλα.

Πάντως η κα. Κρικοπούλου με δηλώσεις της στη «Ροδιακή» έχει ξεκαθαρίσει πως για εκείνην «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο ότι είναι αληθές ή όχι, καθώς τα ίδια είπε η πελάτισσα μου τα ίδια και ο 23χρονος Ρομά στην απολογία του στην αστυνομία».

Στο μεταξύ, το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (εφόσον το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει και η μεταγωγή του 20χρονου Αλβανού από τις φυλακές Γρεβενών στο νησί μας προκειμένου να απολογηθεί για τη νέα αυτή υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Την ίδια ώρα ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος οδηγείται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που και ο ίδιος, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Γιάννη Χριστοδούλου, επεσήμανε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου. Ο 23χρονος όπως είναι γνωστό, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και παραδέχτηκε ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την κοπέλα όμως όλα έγιναν με τη συναίνεση της.

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως μετά την ολοκλήρωση των όσων έκαναν οι τρεις τους, η κοπέλα τους χαιρέτισε και έφυγε με τα πόδια για το σπίτι της. Ο 23χρονος, βάση των ίδιων πληροφοριών αρνήθηκε τα όσα φέρεται να είπε και να υπέγραψε εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς, καθώς όπως είπε τον χτύπησαν και δέχτηκε πιέσεις για να το κάνει αυτό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ούτε γραφή ούτε ανάγνωση και ζήτησε να εξεταστεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στην 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες πρότειναν στην νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 20χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, την βίασαν αλλά προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 23χρονο Ρομά ο οποίος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα του καταλογίζονται.

Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 20χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο