Χρονιά ρεκόρ με... βαθύ “ρήγμα”  στις επιδόσεις διανυκτερεύσεων

Πενιχρές επιδόσεις στις διανυκτερεύσεις Ελλήνων και διεθνών ταξιδιωτών στα τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας, σε μια χρονιά τουριστικών ρεκόρ για την Ελλάδα, καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat για το 2018.

Η Eurostat παρουσιάζει μια παράδοξη εικόνα για τον ελληνικό τουρισμό που δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα μεγέθη-ρεκόρ που καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά.Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων στα καταλύματα της χώρας σημείωσαν τη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ με μείωση 7,3% (διαμορφώθηκαν σε 20,4 εκατ.) ενώ και οι διανυκτερεύσεις μη κατοίκων εμφανίζουν μικρή αύξηση της τάξης του 2,5% (91,5 εκατ.).

Την ίδια ώρα, οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ από ευρωπαίους «κλείδωσαν» με αύξηση 2,3% το 2018 σε σύγκριση με το 2017 ενώ η αύξηση για τους μη κατοίκους ήταν της τάξης του 2%.Εκτός από την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο (-4,5%), όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ σημείωσαν αύξηση στον αριθμό διανυκτερεύσεων από κατοίκους.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στην Κύπρο (+10,6%), τη Μάλτα (+8,6%) και την Κροατία (+8,4%).Στις διανυκτερεύσεις μη κατοίκων, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Λετονία (+10,1%) και τη χειρότερη η Ιρλανδία (-7,4%).