Για αρπαγή ανήλικης συμπατριώτισσάς της, κατηγορείται 50χρονη Σύρια

Για αρπαγή ανήλικης συμπατριώτισσάς της, κατηγορείται 50χρονη Σύρια που συνελήφθη χθες το βράδυ στο λιμάνι της Κω, λίγο πριν το καράβι αναχωρήσει.  

Η πενηντάχρονη είχε πάνως της πλαστά έγγραφα, ενώ το ασυνόδευτο 13χρονο κορίτσι, απαγορευόταν να φύγει απο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω, όπου και βρισκόταν. Η υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη, και βρίσκεται στο στάδιο προανάκρισης. 

Στη σχετική μάλιστα ανακοίνωση που εξέδωσε το λιμενικό σώμα, αναφέρονται τα εξής: 

"Στη σύλληψη μιας (01) 50χρονης αλλοδαπής προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών περί εξαφάνισης ασυνόδευτης ανήλικης αλλοδαπής από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω και συντονισμένων ενεργειών στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, στο χώρο αναμονής επιβατών του επιβατικού λιμένα Κω, η εξαφανισθείσα ανήλικη συνοδευόμενη από 50χρονη αλλοδαπή. Σε διενεργηθέντα έλεγχο, η 50χρονη επέδειξε αμφιβόλου γνησιότητας δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας, ενώ κατά τη διάρκεια σωματικού της ελέγχου βρέθηκε έγγραφο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης με έτερα στοιχεία σε σχέση με το δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας. Η ανωτέρω 50χρονη συνελήφθη για πλαστογραφία και αρπαγή ανηλίκου, ενώ η ανήλικη αλλοδαπή συνοδεία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. οδηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω όπου διέμενε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω."