Εγκαίνια νέου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στη Ρόδο “Χαρταετός”

Τα εγκαίνια και την κοπή της πίτας πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Δημιουργικής  Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ –ΜΕΑ ΡΟΔΟΥ «ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ» που απευθύνεται σε παιδιά, νέους και ενήλικες με αναπηρία.

Παιδιά, γονείς, φίλοι και γνωστοί παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου, που βρίσκεται στη Γ. ΣΕΦΕΡΗ 108. 

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το χώρο, καθώς και να συζητήσει με τους υπευθύνους και το προσωπικό για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του κέντρου. Τον Αγιασμό και την ευλογία της πίτας τέλεσε ο Πάτερ Παΐσιος της ενορίας των Αγίων Αποστόλων.

Το  ΚΔΑΠ- ΜΕΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ συμμετέχει στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2010 μέσω της Ελληνικής Εταιρείας  Τοπικής  Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε .

Σκοπός αυτού είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων (γνωστικών – αισθητικοκινητικών- ψυχοκοινωνικών), η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος των παιδιών με αναπηρία, η συμμετοχή σε δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, η στήριξη και συμβουλευτική των οικογενειών.