Με εκπρόσωπο και η Τσεχία στο Rhodes Tour

Η κεντρική Ευρώπη με τις ομάδες από αρκετές χώρες εκεί αναμένεται να είναι πάλι πρωταγωνίστρια στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου τον Μάρτιο.

Για τη συμμετοχή στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του Γκραν Πρι και του Γύρου του νησιού θα φτάσει στη Ρόδο και η επαγγελματική ομάδα Tufo Pardus από την Τσεχία.

Είναι μια ομάδα με έδρα στην περιοχή του Prostějov με πλούσια αθλητική ιστορία από το 1885 και θα λάβει μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Σκοπός είναι η αθλητική εκπαίδευση των νέων ποδηλατών μέσα από τη συμμετοχή στους αγώνες αυτούς και η διαμόρφωση των κατάλληλων χαρακτήρων ώστε να έχουν σημαντική παρουσία σε κάθε δράση στη χώρα τους αλλά και σε συναντήσεις εκτός αυτής.

Να σημειωθεί πως στο Prostějov διοργανώνονται αρκετές αθλητικές δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό ώστε κυρίως τα παιδιά να έχουν γνώση για την ιστορία της.

Οι διαδρομές έχουν όπως παρακάτω:

3 Μαρτίου

Διεθνές Γκραν Πρι

Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς τη Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από ‘κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

8-10 Μαρτίου

Διεθνής Γύρος Ρόδου

1ο ΕΤΑΠ

Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα-Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ

Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ

Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι, παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στη Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.