Για κατάχρηση σε ασέλγεια θα δικαστεί 38χρονος Χαλκίτης

Για κατάχρηση σε ασέλγεια  θα δικαστεί 38χρονος Χαλκίτης

Για κατάχρηση σε ασέλγεια θα δικαστεί 38χρονος Χαλκίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1412 ΦΟΡΕΣ

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 7 Φεβρουαρίου

Κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια και παράνομη κατακράτηση σε βάρος ανήλικου παιδιού θα δικαστεί στις αρχές του επόμενου μήνα, 38χρονος από τη Χάλκη.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 7 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, μετά την έφεση που έχει καταθέσει ο 38χρονος κατά της πρωτόδικης ποινής που του έχει επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2017 το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γιώργου Κυπραίου και Γιώργου Λαμπαδάκη έκρινε ένοχο τον 38χρονο για την κατάχρηση σε ασέλγεια επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 10 ετών και ένοχο για την παράνομη κατακράτηση όπου του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη (με το νόμο 4411/16) για την κατηγορία της παράνομης βίας, η οποία επίσης είχε ασκηθεί σε βάρος του 38χρονου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκανε πριν από οχτώ χρόνια σε βάρος του 38χρονου, ο πατέρας του – τότε- 10χρονου κοριτσιού, αλλά και τις εν συνεχεία καταθέσεις που έδωσε η μικρή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 14 Ιουνίου 2011, ο 38χρονος φέρεται να κάλεσε την ανήλικη σπίτι του, της έδεσε τα χέρια πίσω από τη πλάτη με καλώδιο και τα μάτια με μία φανέλα, την μετέφερε κουβαλώντας την στα χέρια σε υπνοδωμάτιο και εκεί ασέλγησε σε βάρος της.

Πάντως ο 38χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ακόμη και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου είχε βρεθεί μετά την σύλληψη του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι την ημέρα εκείνη βρισκόταν σπίτι του με φίλο του κάνοντας εργασίες επισκευής της τηλεόρασης του όταν ήρθε η ανήλικη και του ζήτησε να του δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα του προκειμένου να του τα πάρει σε καφενείο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Πράγματι της έδωσε τα κλειδιά και της ζήτησε να έρθει λίγο αργότερα όταν θα τελείωνε τη δουλειά που έκανε προκειμένου να της δώσει γλυκά για να πάρει σπίτι της.

Ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως συνήθιζαν κάτι τέτοιο και έτσι όταν το παιδί επέστρεψε τη ρώτησε αν της αρέσει το γλυκό κεράσι και όταν εκείνη του απάντησε αρνητικά τότε αποφάσισε να της κάνει ένα «παιχνίδι» το οποίο και δήλωσε ότι παρεξηγήθηκε. Ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε έδεσε την ανήλικη κάτι που φαίνεται και από την έκθεση που έχει γίνει ενώ τόνισε τις αντιφάσεις που υπάρχουν στις δύο καταθέσεις του παιδιού.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο