Αξιοποίηση του δικτύου τηλεϊατρικής από την Αστυνομία στο Νότιο Αιγαίο

Αξιοποίηση του δικτύου τηλεϊατρικής από την Αστυνομία στο Νότιο Αιγαίο

Αξιοποίηση του δικτύου τηλεϊατρικής από την Αστυνομία στο Νότιο Αιγαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Μια σημαντική πρωτοβουλία συνεργασίας αναπτύσσεται ανάμεσα στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, και αφορά το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής το οποίο τίθεται στη διάθεση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής μας!

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ενεργοποίησε μια σημαντική πρωτοβουλία συνεργασίας με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου.

Η συνεργασία αυτή αφορά την αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) για υπηρεσιακή χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Σκοπός είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης η οποία θα βοηθήσει το ενδιαφερόμενο αστυνομικό προσωπικό να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα που το απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται πλήρως το απόρρητο της επικοινωνίας και τα προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, εξασφαλίζεται η δυνατότητα υλοποίησης δράσεων σύγχρονης εκπαίδευσης από καταρτισμένο προσωπικό σε θέματα υγείας που άπτονται των αστυνομικών καθηκόντων και αρμοδιότητάς.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε προχθές (25 Ιανουαρίου 2019) τηλεδιάσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Γεώργιος Γεωργακάκος, ο Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου Γεώργιος Αντύπας, οι διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών, Αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από 21 νησιά του Νοτίου Αιγαίου που λειτουργούν σταθμοί τηλεϊατρικής, καθώς και οι υπεύθυνοι διαχείρισης του συστήματος.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών