Ολλανδοί θα είναι φέτος  οι πρώτοι τουρίστες στη Ρόδο

Ολλανδοί, θα είναι οι πρώτοι τουρίστες που θα ανοίξουν φέτος την τουριστική περίοδο στη Ρόδο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν για το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Όσο και αν δεν είναι συνηθισμένο να μας κάνουν… ποδαρικό Ολλανδοί, εντούτοις θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της Ρόδου, και έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν αρχικά, η πρώτη πτήση θα ερχόταν από την Αγγλία. Παρόλα αυτά προγραμματίστηκε να φτάσει νωρίτερα άλλη πτήση στο αεροδρόμιό μας.

Τα τελευταία λοιπόν δεδομένα θέλουν την πρώτη πτήση ως τουριστικής περιόδου της τουριστικής περιόδου να προσγειώνεται στο «Διαγόρας» την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 7.15 το πρωί. Την πτήση θα πραγματοποιήσει η αεροπορική εταιρία Corendon προερχόμενη από το Μάαστριχτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί τουρίστες πέρσι κατέγραψαν μία αύξηση της τάξης του 16,7% , καθώς επισκέφθηκαν τη Ρόδο 87.086 άτομα έναντι 74.577 το έτος 2017, μετά την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από τη χώρα αυτή.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το γεγονός να έχουμε κάποια άλλη πτήση νωρίτερα προς τη Ρόδο, κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα, ενώ μία πρώτη εικόνα για το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιριών θα έχουμε στο τέλος του μήνα όταν θα έχουν διαμορφωθεί τα slots. Τότε εκτιμάται ότι θα έχουμε και μία εικόνα για ένα ποσοστό των κρατήσεων που κυμαίνεται από 15% έως 20% καθώς αυτό το διάστημα έχουμε και τα early booking που συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της εικόνας.

Όμως από ότι φαίνεται το διάστημα από 11 έως 14 Απριλίου θα έχουμε τις πρώτες μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο, λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών στις 21 του μήνα.  Τότε όπως δείχνουν τα στοιχεία θα έχουμε κάθε μέρα αρκετά αεροπλάνα στο νησί, αφού κάθε χρόνο ο εορτασμός του συνδυάζεται με διακοπές για πολλούς  Ευρωπαίους που επιλέγουν προορισμούς στο νότο λόγω του καλού καιρού και είναι αυτές που σηματοδοτούν και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πολλά ξενοδοχεία στο νησί που θα φιλοξενήσουν αυτούς τους τουρίστες έχουν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό τους για τις πρώτες εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι έτοιμα.