Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) για τη νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες και ενέκρινε αιτήσεις για θέσεις πάρκιγνκ έμπροσθεν καταστημάτων, με την καταβολή του σχετικού τέλους, ως εφαρμογή της απόφασης που έλαβε πέρυσι το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΖ, ενέκρινε τις εισηγήσεις των υπηρεσιών για την «παραχώρηση και χωροθέτηση θέσεων στάσης/στάθμευσης κατ’ εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης του δημοτικού συμβουλίου όπως αυτή τροποποιήθηκε-συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθμό απόφαση 504/2018 του δημοτικού συμβουλίου με καταβολή τέλους κοινοχρήστου χώρου».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιδήμαρχο, κ. Μιχάλη Παλαιολόγου, έγινε το αίτημα κανονικά από ενδιαφερόμενους επιτηδευματίες και θα επικυρωθεί και από το δ.σ.

Σύμφωνα με την κανονιστική διάταξη την οποία ψήφισε το δ.σ., είχαν ορίσει και το ετήσιο τίμημα, το οποίο διαφέρει ανάλογα με κατηγορία, δηλαδή είναι άλλο για τους φαρμακοποιούς (σ.σ. οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα), άλλο για τα ξενοδοχεία κτλ.

Όσο για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι από εδώ και πέρα, όπως εξήγησε ο κ. Παλαιολόγου, κατατίθεται το αίτημα στις υπηρεσίες, αυτές ετοιμάζουν την εισήγηση, είτε οι Τεχνικές Υπηρεσίες είτε οι Οικονομικές, και από εκεί και έπειτα αυτό έρχεται στην ΕΠΖ και μετά στο δ.σ. για να επικυρωθεί. Και δήλωσε επ’ αυτού:

«Είναι διαδικαστικό το θέμα. Δεν είναι μόνο να φωνάζουμε αλλά να σεβόμαστε και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας ή του δημοτικού συμβουλίου, που πάντοτε είναι με γνώμονα το νόμο. Εμείς κάνουμε εφαρμογή του νόμου,  όπως είχε γίνει και στον Δήμο Αθηναίων».

Άλλα θέματα
Επίσης, χθες, έγινε μία ανάκληση άδειας συγκεκριμένης επιχείρησης που, όπως είπε ο κ. Παλαιολόγου τους έχει απασχολήσει ξανά και της έδωσαν ευκαιρία για να θεραπεύσει. Όπως είπε, διίστανται οι απόψεις, είναι τεχνικά τα θέματα και δεν μπορούν συνέχεια να δίνουν παρατάσεις αφού υπάρχουν και τα δικαστήρια στα οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να προσβάλει την απόφαση Δήμου ώστε να μην πάνε οι ίδιοι για παράβαση καθήκοντος. 

«Εμείς οφείλουμε κάποια πράγματα να τα τηρούμε πιστά και ευλαβικά, πάντοτε με την ανοχή που μας δίνει η νομοθεσία και η συνείδησή μας», τόνισε.