Στη διαχείριση της Atlantica  δύο μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου

Το management δύο σημαντικών ξενοδοχείων της Ρόδου, των Amilia Mare και Paradise Village, από το γνωστό αμερικανικό fund, με έδρα στο Λονδίνο, HIG Capital, ανέλαβε την προηγούμενη Παρασκευή, η ATLANTICA.

Τα δύο ξενοδοχεία πουλήθηκαν, στις 2 Ιουλίου 2018, στο fund, από την ιδιοκτήτρια εταιρία ALDEMAR, και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που συνοδεύτηκε από την καταβολή του τελευταίου μέρους του τιμήματος, και την ολοκλήρωση της περιόδου διαχείρισης από την ελληνική εταιρία, με τη διαμεσολάβηση τραπεζικού ιδρύματος, η διοίκηση του fund, ήρθε σε επαφή με την ATLANTICA και επήλθε συμφωνία.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη του management από την ATLANTICA, για διάστημα 10 ετών καθώς και τη ριζική ανακαίνιση των ξενοδοχείων. Φέτος, θα εκτελεστούν μικρές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ η μεγάλη ανακαίνιση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο χειμώνα, ώστε τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν πλήρως ανακαινισμένα την τουριστική περίοδο του 2020.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρία, είναι πολύ πιθανόν να «ενταχθούν», σε αναβαθμισμένο brand της TUI, στην οποία είναι ενταγμένα πολλά ξενοδοχεία της ATLANTICA, της οικογένειας Νικολαΐδη.
Στους στόχους της HIG, που επενδύει παγκοσμίως σε μεγάλα projects παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα έχει παρουσία, αφού ελέγχει την εταιρία ΜΑΙΛΛΗΣ, είναι η επένδυση σε ελληνικά ξενοδοχεία.

Τα ξενοδοχεία
Τα δύο ξενοδοχεία, έχουν 2.300 κλίνες, ενώ βρίσκονται πάνω στη θάλασσα, σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της Ρόδου.

Πηγή: money-tourism.gr