Άφθονο γέλιο χάρισαν  οι «Αριστο...Φαγάδες»

Με επιτυχία διεξήχθη η παράσταση «Αριστο…Φαγάδες» που παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα «Ήλιος» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας  «ΕΛΠΙΔΑ», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, έντονες φωνητικές αυξομειώσεις, μοντέρνες χορευτικές περιπλανήσεις και εκλεκτά φαγητά, άφησαν άφωνους τους θεατές,  που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση και να στηρίξουν το έργο του Κέντρου, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Την εκδήλωση «άνοιξε» με την ομιλία της η γενική γραμματέας του Κέντρου και δημοσιογράφος Άννα Μ. Σαρρή, η οποία  αφού αναφέρθηκε στο έργο και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έδωσε το λόγο στην πρόεδρο του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα. Η πρόεδρος, καλωσόρισε επισήμους και μη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Το έργο πραγματευόταν την προσπάθεια μίας συνηθισμένης οικογένειας με σοβαρές και δυσεπίλυτες οικονομικές δυσχέρειες, να κρατήσει ζωντανή την ταβέρνα της, την ώρα που δεχόταν αναπάντεχα το αλύπητο χτύπημα της ... τύχης! Σημείο ορόσημο στη ζωή τους, η ημερομηνία του γάμου τους!!! Η κωμωδία, εκτυλίχθηκε παρουσία μίας πιεστικής σπιτονοικοκυράς, ακλόνητων πεθερικών, ιδιότροπων πελατών και κυρίως ελλείψει χρημάτων.

Ο Μενέλαος - σύζυγος και πρωταγωνιστής – ήταν ένας άνδρας με αγνά αισθήματα που μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα, προσπαθούσαν μάταια να σώσουν το παραδοσιακό τους μαγειρείο. Αποφασίζουν να εκσυγχρονίσουν το μενού τους με γεύσεις γκουρμέ, να διαφημιστούν με διάφορους τρόπους αλλά και να αναβαθμίσουν συνολικά την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες τους.  Οι προσπάθειές τους όμως, απέβαιναν άκαρπες.

Στην παράσταση ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους οι ωφελούμενοι Μανώλης Ροδίτης (Μενέλαος), Μαρία Πήλιου (Ελπίδα), Κατερίνα Λατσατιανού (Παγώνα), Τσαμπίκα Καπούλα (Μαριάννα και Γιαννάκης), Λευτέρης Χατζησταμάτης (Αριστείδης), Σόνια Παπακωνσταντίνου (Βιολέτα), Μανώλης Βρουβής (Βαγγέλης), Χριστίνα Μαργαρίτη (Αμαλία), Νίκος Σαββίδης (Αργύρης) και Μαρούλα Χούλη (Φωφώ).  Άφθονο γέλιο χάρισαν επίσης οι ερμηνείες  της κοινωνικής λειτουργού Γεωργίας Ρηγοπούλου στο ρόλο της πεθεράς Αλεξίας, της γραμματέως του Κέντρου Ειρήνης Γεωργά στο ρόλο της Μαργαρίτας καθώς και του εθελοντή ηθοποιού Νίκου Καλή στο ρόλο του Ξενοφών.

Guest Star ήταν η πρόεδρος του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα στο ρόλο της Ασπασίας και η γενική γραμματέας του Δ.Σ και δημοσιογράφος Άννα Μ. Σαρρή στο ρόλο της Άννας Στάη. Μαζί τους ο ωφελούμενος Λευτέρης Χατζησταμάτης στο ρόλο του κάμεραμαν.

Το σενάριο, που έσπασε τα κοντέρ του γέλιου, έγραψαν: η παιδαγωγός Σοφία Χαλκιά, ο νοσηλευτής και χοροδιδάσκαλος Γιώργος Καραγιαννάκης και ο θεατρολόγος Νίκος Χαβιαράς. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε εξολοκλήρου ο θεατρολόγος Νίκος Χαβιαράς.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ιωάννης Φλεβάρης, η εκπρόσωπος του διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, η περιφερειακή σύμβουλος Λίτσα Φτακλάκη, η πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, η πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ρόδου Κάρμεν Κοέν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Φιλήμονας Νικολάου και η συνεργάτιδα του δημάρχου Φωτεινή Αττιτή..

Την παράσταση παρακολούθησε επίσης ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου, ψυχίατρος  Μιχαήλ Δράκος, ο οποίος στηρίζει πάντα με την παρουσία του το έργο και τις δράσεις που πραγματοποιούνται.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) Ιωάννη Βαρδακαστάνη για την αγορά εκατό (100) εισιτηρίων.

Ακόμη ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Χατζηκαλημέρη για τη δωρεάν σχεδίαση και εκτύπωση όλου του έντυπου υλικού για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης (εισιτήρια, αφίσες), τον φωτογράφο Nicolas Nanev για τη δωρεάν βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση της παράστασης, την οργανωτική γραμματέα του Κέντρου Καλλιόπη Χρήστου για τη σχεδίαση των σκηνικών, την αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» για τη μεταφορά και τη φύλαξη των σκηνικών και φυσικά το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την παραχώρηση του Δημοτικού θεάτρου.