To Brexit συνεχίζει να τρομάζει τους Βρετανούς

To Brexit συνεχίζει  να τρομάζει τους Βρετανούς

To Brexit συνεχίζει να τρομάζει τους Βρετανούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Απότομη μείωση παρουσίασαν οι κρατήσεις των Βρετανών για διακοπές στο καλοκαίρι του 2019 κατά την περασμένη εβδομάδα, μετά από σειρά δημοσιευμάτων που προειδοποιούσαν για ακυρώσεις πτήσεων ή για το ενδεχόμενο τα βρετανικά διαβατήρια να μην θεωρούνται έγκυρα μετά το Brexit.

Ωστόσο, οι κρατήσεις μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι παραμένουν αυξημένες κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ακόμα και κατά τον Ιανουάριο τις ημέρες πριν τα δημοσιεύματα.

Η GfK εντόπισε αύξηση 1% στις κρατήσεις για το καλοκαίρι την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιανουαρίου, με την αύξηση των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι του 2019 να διαμορφώνεται στο +5%, μετά το τέλος της εβδομάδας αυτής.

Την πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς, την Blue Monday, στις 21 Ιανουαρίου, οι κρατήσεις αυξήθηκαν 5% συγκριτικά με πέρυσι. Ωστόσο έπεσαν κατά 9% την εβδομάδα μέχρι και το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδεχόμενο ακύρωσης έως 5 εκατ. πτήσεων εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για Brexit, βάσει ανακοίνωσης της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της προειδοποιούσε για ένα τέτοιο σενάριο.

Τρεις ημέρες αργότερα, τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας ανέδειξαν την προειδοποίηση της κυβέρνσης προς τους ταξιδιώτες να ελέγξουν την ισχύ των διαβατηρίων τους για ταξίδια εντός ΕΕ, στην περίπτωση μη συμφωνίας. Χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα Express ανέφερε ότι 3,5 εκατ. διαβατήρια μπορεί να πάψουν να ισχύουν μετά το Brexit.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα δεν κατάφεραν να επηρεάσουν τη γενική εικόνα ζήτησης των Βρετανών για διακοπές.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019 παραμένουν αυξημένες 4% σε σχέση με πέρυσι αυτή την εβδομάδα και οι κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν είναι αυξημένες κατά 5%. Τα έσοδα από τις κρατήσεις για το καλοκαίρι μέχρι στιγμής, εμφανίζουν αύξηση 1% και για τη χειμερινή σεζόν είναι στα περυσινά επίπεδα.

Ωστόσο, οι κρατήσεις τον Ιανουάριο του 2018 είχαν ετήσια αύξηση 8% την εβδομάδα έως τις 13 Ιανουαρίου του 2018, αύξηση 8% την εβδομάδα έως τις 20 Ιανουαρίου και +11% την εβδομάδα έως τις 27 Ιανουαρίου.

Τα ταξίδια all inclusive και οι οικογενειακές κρατήσεις διακοπών κυριαρχούν μέχρι στιγμής στις προτιμήσεις των Βρετανών και καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για Τουρκία και Β. Αφρική.

Οι οικογενειακές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019 παραμένουν αυξημένες κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδα, και οι κρατήσεις all in έχουν αύξηση 10%.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό