Νέα διοίκηση εξελέγη στην Ένωση Aσκουμένων και Nέων Δικηγόρων

Νέο διοικητικό συμβούλιο προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ).

Οι εκλογές έγιναν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και από αυτές ανεδείχθη το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ), το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 28-01-2019.

Αναλυτικά,  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΝΔιΡ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος: Κωστοπούλου Αντωνία
Γραμματέας: Σταυριανάκη Έλλη
Ταμίας: Ανθυμίδη Αντωνία-Νεκταρία
Μέλη: Κουλούμπρη Στεφανία
 Ζέζιος Εμμανουήλ

Εκπρόσωπος Ασκουμένων: Καμπούρης Τηλέμαχος
Εξελεγκτική Επιτροπή:
1) Χρυσοχού Χρυσή
2) Αυγενικού Ελένη
3) Παπαμανώλη Βαλεντίνα.

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου με διακριτικό τίτλο "ΕΑΝΔιΡ", είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2016.

Μέλη της Ένωσης μπορούν να είναι ασκούμενοι δικηγόροι καθώς και νέοι δικηγόροι που δεν έχουν συμπληρώσει τα 8 έτη δικηγορίας.
Ειδικότερα, σκοποί της Ένωσης είναι:

α) Η προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των μελών.
β) Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους,

γ) Η προαγωγή της νομικής επιστήμης και η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου των μελών της, με τη διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων, συμποσίων και λοιπών εκδηλώσεων.
δ) Η επικοινωνία και συνεργασία της ένωσης με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

ε) Η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Ένωσης και η ανάπτυξη και σύσφιγξη φιλικών δεσμών και προϋποθέσεων συνεργασίας με συναδέλφους και σπουδαστές της Νομικής Επιστήμης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και
στ) Η προάσπιση των συνταγματικών, κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών των πολιτών και η αντίθεση σε κάθε αυθαιρεσία οποιουδήποτε φορέα σε βάρος της.

Η ίδρυση και λειτουργία της Ένωσης αυτής, ήρθε σε συνέχεια της ίδρυσης των αντίστοιχων ΕΑΝΔΑ, ΕΑΝΔιΘ και ΣΝΑΔΠ (Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά αντίστοιχα), ενώ ήδη βρίσκονται υπό ίδρυση ίδιες Ενώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.