Γιατρός της Ρόδου κατηγορείται για σωματική βλάβη

Γιατρός της Ρόδου κατηγορείται για σωματική βλάβη

Γιατρός της Ρόδου κατηγορείται για σωματική βλάβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2828 ΦΟΡΕΣ

Αύριο αναμένεται να εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, η υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος συμπολίτισσάς μας.

Η υπόθεση αφορά εγχείρηση αφαίρεσης χολής στην οποία προέβη το καλοκαίρι του 2012 ο γιατρός με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί και άλλες φορές και δεν είχε εκδικαστεί προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν δύο γιατροί των Αθηνών, καθώς θεωρούνται μάρτυρες ουσίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός φέρεται να έκανε την εγχείρηση «χωρίς να έχει εξειδικευθεί και υποβληθεί στην απαιτούμενη ειδική εκπαίδευση εφαρμογής λαπαροσκοπικών τεχνικών» και «χωρίς να έχει την απαιτούμενη τυπική νομιμοποίηση για τη διενέργεια τέτοιου είδους επεμβάσεων».

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η ασθενής η οποία μετά την επέμβαση λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Ο γιατρός κατηγορείται ότι «διενήργησε τη λαπαροσκοπική χειρουργική μέθοδο, στην οποία δεν είχε εκπαιδευτεί και για αυτό το λόγο πλημμελώς και με λανθασμένους χειρισμούς διεξήγαγε σε αντίθεση με την κλασική χειρουργική μέθοδο (ανοικτή), η οποία δεν επιφέρει τέτοιου είδους επιπλοκές και επιπλέον ανταποκρινόταν πλήρως στο πεδίο ειδικότητάς του.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, «από την όλη συμπεριφορά του κατηγορουμένου προκλήθηκε σοβαρή σωματική βλάβη στην υγεία της παθούσας εξαιτίας της οποίας αυτή υποβλήθηκε σε σωρεία εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων και επιβαρύνθηκε σωματικά και ψυχολογικά».

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου έχει αναλάβει ο κ. Νίκος Διαλυνάς, ενώ δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών