Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου

Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι της Νότιας  Ρόδου

Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Για να στελεχωθούν οι δομές υγείας στην περιοχή

Την Κυριακή 27/01/2019 μετά από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων των χωριών στο Γεννάδι για το γνωστό θέμα της υποστελέχωσης των υποδομών υγείας που απασχολεί για χρόνια την περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Έγινε ενημέρωση για τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα η επιτροπή αγώνα και ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία αναδείχτηκαν ακόμα μια φορά οι τραγικές ελείψεις σε προσωπικό αλλά και η αγανάκτηση των κατοίκων για τη συστηματική αδιαφορία και κοροϊδία των κυβερνήσεων και του υπουργείου Υγείας παρά τις συνεχείς μας διαμαρτυρίες.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αρχαγγέλου κ. Θανασιάς, νοσηλεύτριες και γιατροί από την περιοχή όπου με τις επιστημονικές τους γνώσεις για το θέμα βοήθησαν πολύ τη συζήτηση και τόνισαν τη σημασία εκτός από γιατρούς να προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και να υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γεννάδι. Επίσης παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καρίκης, ο γραμμάτέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολίδης και ο πρόεδρος της Κατταβιάς κ. Ζανετάκης.

Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση από καλοθελητές, τονίζουμε πως δεν στέλνουμε ιδιαίτερες προσκλήσεις σε κανέναν αλλά οι συνελεύσεις που διοργανώνουμε είναι ανοικτές για οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει να παρακολουθήσει αλλά και να εκφράσει την άποψή του.

Οι αποφάσεις της συνέλευσης ήταν οι παρακάτω:
1. Να μαζευτούν υπογραφές με αίτημα την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργούν το ιατρείο και το ασθενοφόρο στο Γεννάδι 365 ημέρες τον χρόνο σε 24ωρη βάση.
2. Οι υπογραφές που θα μαζευτούν μαζί με τις περίπου χίλιες υπογραφές που μαζεύτηκαν το φθινόπωρο του 2017 με αίτημα την αναβάθμιση του ιατρείου Γενναδίου σε κέντρο υγείας, να παραδοθούν στον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης προκειμένου να τις μεταφέρει στην κυβέρνηση.
3. Στην επόμενη συνέλευση που θα οριστεί από τη γραμματεία της επιτροπής όταν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, να συζητηθούν εκτός από νέες ενέργειες για το θέμα της υγείας και τα προβλήματα των υποδομών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς