Ελεύθεροι αφέθηκαν  οι δύο Ρομά για την κλοπή καλωδίων από αποθήκη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους τα δύο αδέλφια Ρομά, που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη για κλοπή καλωδίων και άλλων αντικειμένων αξίας 30.000 ευρώ από αποθήκη της ΔΕΥΑΡ στη Νότια Ρόδο!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι δύο άνδρες ηλικίας 24 και 21 ετών αντίστοιχα, μετέβησαν προχθές το μεσημέρι με αγροτικού τύπου αυτοκίνητο στο Κιοτάρι και αφού παραβίασαν αποθήκη της ΔΕΥΑΡ, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν καλώδια αλλά και διάφορα υλικά υδραυλικών εγκαταστάσεων (αντλίες), συνολικής αξίας 30.000 ευρώ. Οι δράστες αφού φόρτωσαν τα κλοπιμαία στο αυτοκίνητο πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Όμως η ενέργειά τους αυτή έγινε αντιληπτή από τον υπεύθυνο της αποθήκης ο οποίος και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και καταδιώχθηκαν από τον Αρχάγγελο έως και τη Ρόδο με αποτέλεσμα να προβούν οι κατηγορούμενοι σε παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών, ενώ επιχείρησαν και επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

Τελικά το απόγευμα και καθώς είχαν φθάσει έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, οι δύο άνδρες άφησαν το αυτοκίνητο και εισήλθαν σε αυτόν. Περίπου στις 6.30 το απόγευμα τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Μιχάλη Διάκο, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως η αποθήκη ήταν εγκαταλελειμμένη και για αυτό πήρε από μέσα τα αντικείμενα, ενώ ο 24χρονος είπε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, ότι βρίσκονταν δίπλα από την αποθήκη όταν άκουσε τον αδελφό του να του λέει «να τρέξει», χωρίς όμως να γνωρίζει για ποιο λόγο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και τα δύο αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα με τους όρους της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.