Καταδικάστηκε 43χρονος στη Ρόδο για την υδροπονική καλλιέργεια

Σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο, ο 43χρονος που συνελήφθη για το αυτοσχέδιο θερμοκήπιο που είχε δημιουργήσει μέσα στο σπίτι του στη Ρόδο, στο οποίο με υδροπονική μέθοδο καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης!

Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι στις 30 Ιανουαρίου το μεσημέρι, έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 43χρονου, και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει εσωτερικού τύπου ελεγχόμενη καλλιέργεια κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Ειδικότερα, ο 43χρονος καλλιεργούσε επιμελώς κάνναβη μέσα σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στο οποίο είχε εξασφαλίσει κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες, (ύδρευσης - αφύγρανσης- φωτισμού - θερμότητας - εξαερισμού) με χρήση τεχνιτών μέσων και υγρών.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 24,7 γραμμαρίων
• Αποξηραμένα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 164 γραμμαρίων
• Δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 94 εκατοστών
• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου  υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο όπου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή.