Νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η δημιουργία του πρώτου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ρόδο είναι ένας από τους μεγάλους στόχους για το 2019 της εταιρείας Ξενάκης Αυτοκίνητα, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό το νησί σε ηγέτη οικολογικής μετακίνησης στην Ελλάδα.

Πρωτοβουλίες σαν και αυτές μέλλουν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα που έχουμε για τις μεταφορές και να μειώσουν σημαντικά το οικονομικό κόστος της οδήγησης, καθώς και τις βλαβερές για το περιβάλλον συνέπειες της μετακίνησης με συμβατικά μέσα.

Ως τα μέσα του 2019 η ASEM θα έχει εγκαταστήσει περισσότερους από δεκαπέντε κοινόχρηστους  σταθμούς  φόρτισης, διάσπαρτους σε δημοφιλείς επιχειρήσεις του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν φόρτισης σε περισσότερα από τριάντα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Οι οδηγοί επίσης με τη χρήση του ASEMapp θα μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο ποιος είναι ο κοντινότερος διαθέσιμος φορτιστής και να προγραμματίσουν έξυπνα τις διαδρομές τους.  

Δυναμικά στο... παιχνίδι μπαίνουν και τα ξενοδοχεία της ESPERIA GROUP που με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν θα διαθέτουν επτά κοινόχρηστους σταθμούς φόρτισης. Η συνεργασία του ομίλου με την ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα και την ASEM Island Mobility Services, φέρνει στη Ρόδο ακόμα περισσότερους φορτιστές EV BOX, έτοιμους να υποστηρίξουν τα αναμενόμενα best seller μοντέλα, Volkswagen e-Golf και NIU NGT scooters, τα οποία αποκτήθηκαν από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Η πρωτοποριακή αυτή επένδυση επιτρέπει στην ESPERIA GROUP να καλύπτει πολύ οικονομικά τις μετακινήσεις των πελατών της, που θα επιλέγουν τα νεοαποκτηθέντα ηλεκτρικά οχήματα και δίνει μια επιπλέον οικολογική πνοή στον όμιλο.

Οι δεκατρείς φορτιστές «Business Line 22 kw της EV Box» θα εγκατασταθούν στα ξενοδοχεία Esperos Village Blue, Esperos Palace, Esperides Beach, Ammades/Epsilon και στο Water Park.Οι πελάτες και επισκέπτες των ξενοδοχείων θα μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, ενώ παράλληλα θα δέχονται τις υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρει το προσωπικό της ESPERIA GROUP.
Αυτοί που θα επιλέγουν να κινηθούν εκτός των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων θα μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση του δικτύου της ASEM.