Ελαφρώς αυξημένα για τη Ρόδο τα slots των αεροπορικών εταιρειών

Ελαφρώς αυξημένα για τη Ρόδο τα slots των αεροπορικών εταιρειών

Ελαφρώς αυξημένα για τη Ρόδο τα slots των αεροπορικών εταιρειών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 756 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται όμως ότι θα διαμορφωθούν νέα δεδομένα

Ελαφρώς αυξημένα εμφανίζονται τα slots των αεροπορικών εταιρειών για τη Ρόδο φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώθηκαν πρόσφατα, μία εικόνα που όμως δεν θα παραμείνει ίδια και το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα πριν μερικές μέρες κατεγράφη, σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση σε ποσοστό 9% το οποίο όμως με την πάροδο του χρόνου θα μεταβληθεί όπως γίνεται κάθε χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι ειδικά φέτος με τα νέα δεδομένα που ισχύσουν στον τουρισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι το ποσοστό της αύξησης το ίδιο διάστημα ανερχόταν στο 30%, αλλά τελικά η αύξηση στην τουριστική κίνηση διαμορφώθηκε στο 7,7%.

Για το λόγο αυτό και επειδή τελικά τα slots διαμορφώνονται στο 1/3 ή στο ¼ του αρχικού ποσοστού, εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση να έχουμε μία αύξηση που θα φτάνει μέχρι το 3%. Άλλωστε αυτό το διάστημα έχουμε μόνο την κατάθεση του αιτήματος από τις αεροπορικές εταιρείες για τις χρονοθυρίδες των πτήσεών τους. Η πληρωμή τους που θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι εκείνη που θα αποτυπώσει την πραγματική εικόνα για τη φετινή τουριστική περίοδο. Τότε θα ξέρουμε αν παραμείνουν οι ίδιες αεροπορικές θέσεις με πέρυσι ή αν θα μεταβληθούν.

Οι εκθέσεις
Η έκθεση «SALON DES VACANCES» είναι η επόμενη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζοντας να υλοποιεί το πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης των νησιών μας για τη νέα χρονιά, και προσβλέποντας σε ακόμα περισσότερους τουρίστες.

Θα διεξαχθεί το διάστημα από 7 έως 10 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ενώ μέσα στο μήνα που διανύουμε η περιφέρεια θα συμμετάσχει σε συνολικά πέντε εκθέσεις. Θα ακολουθήσει συγκεκριμένα η έκθεση του Μιλάνου από 10 έως 12 Φεβρουαρίου, του Τελ Αβίβ από 12 έως 13 Φεβρουαρίου, της Στοκχόλμης από 16 έως 18 του μήνα, και του Βελιγραδίου από 21 έως 24 του μήνα.

Η κρουαζιέρα
Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα τα νούμερα δε φαίνεται να είναι ούτε φέτος θεαματικά και μάλλον θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αν και εκτός απροόπτου αναμένουμε μία μικρή αύξηση το 2019.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» έχει δηλωθεί ο κατάπλους 217 κρουαζιεροπλοίων και αναμένεται ένας ακόμα μικρός αριθμός κρουαζιεροπλοίων που θα προστεθεί σε αυτά.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2019 θα καταπλεύσει στη Ρόδο μόλις το Μάρτιο. Πρόκειται για το Celestyal Olympia της εταιρείας Louis που αναμένεται στο λιμάνι μας στις 20 Μαρτίου.

Η γραμμή Τουρκίας
Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά κατέγραψε η κίνηση στη γραμμή Τουρκίας φτάνοντας το 22% σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, το 2017 διακινήθηκαν στη συγκεκριμένη γραμμή 117.531 άτομα έναντι 150.784 πέρυσι, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, και φέτος αναμένεται αύξηση στη γραμμή Τουρκίας κάτι που ευνοεί την αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος