Στο εδώλιο πατέρας και γιος για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα βρεθούν αύριο, 56χρονος πατέρας και 31χρονος γιος οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από δέκα χρόνια στη Ρόδο και σε βάρος πατέρα και γιου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ επάγγελμα από κοινού και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ρόδου όπου μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για να αφεθούν ελεύθεροι με διάταξη του ανακριτή τον Φεβρουάριο του 2010 οπότε και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και η καταβολή εγγύησης ποσού 1000 ευρώ, έκαστος.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία – αναφορά στις εισαγγελικές αρχές της περιοχής μας από την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Άμεσα ο τότε Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία και ανέλαβε προσωπικά η τότε Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

Στο πλαίσιο αυτής, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 το πρωί διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι των δύο ανδρών στη Λάρδο όπου και βρέθηκαν αρκετά cd- rom και dvd πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας, φωτογραφίες με ίδιο περιεχόμενο διάφορα πιστόλια, φωτοβολίδες, μαχαίρια κ.α.

Ειδικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ένα πιστόλι κρότου διαμ. 9 mm μαζί με το γεμιστήρα του και 8 φυσίγγια διαμέτρου 9 mm
- Ένα αεροβόλο πιστόλι ισπανικής προέλευσης με 8 αμπούλες αερίου, 5 συσκευασίες βολίδων αεροβόλου που περιείχαν συνολικά 900 βολίδες.  Επίσης τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν βολίδες τύπου βέλους 24 τεμαχίων η καθεμία.

- Μία εκπαιδευτική οβίδα πολεμικού τυφεκίου Μ- 16
- Τέσσερα ξίφη και 3 μαχαίρια
- 102 κροτίδες και 5 πυροτεχνήματα
- 2 κεντρικές μονάδες επιτραπέζιου Η/Υ
- Δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
- Ένα dvd player με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο
- Ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο
- Ένα i- POD
- Έξι μονάδες USB
- Μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης (DVD/ CD-ROM) πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας
- Φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στάλθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για περαιτέρω διερεύνηση προκειμένου να εξακριβωθεί αν το πορνογραφικό υλικό το οποίο ήταν αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους είχε διακινηθεί και σε άλλους.

Τον Μάιο του 2014 οι δύο άνδρες πέρασαν εκ νέου την πόρτα της ανάκρισης και κλήθηκαν να δώσουν συμπληρωματική απολογία καθώς είχε ολοκληρωθεί η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν. Τα στοιχεία αυτά είχαν σταλεί στην Αθήνα προκειμένου να διερευνηθεί αν το πορνογραφικό υλικό το οποίο ήταν αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους έχει διακινηθεί και σε άλλους. Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν επιβαρυντικό για τους δύο άνδρες, οι οποίοι για δεύτερη φορά κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για όσα νέα στοιχεία είχαν προκύψει σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος ανέλαβε για ακόμα μία φορά την ευθύνη ότι ήταν εκείνος που μπήκε από περιέργεια στην ιστοσελίδα και κατέβασε το υλικό το οποίο και είδε στη συνέχεια ο γιος του.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγύησης ποσού 1000 ευρώ, έκαστος που τους είχαν επιβληθεί τον Φεβρουάριο του 2010 όταν αποφυλακίστηκαν με διάταξη του ανακριτή Ρόδου. Οι δύο άνδρες θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω στις 4 Φεβρουαρίου 2019.